KK RADNIK NASTAVLjA SEZONU U PRVOJ LIGI RS :: Semberija INFO ::

 

KK RADNIK NASTAVLjA SEZONU U PRVOJ LIGI RS


Upravni odbor Košarkaškog kluba "Radnik" donio je odluku o istupanju kluba iz Prvenstva BiH zbog neažurnosti i neorganizovanosti Košarkaškog saveza BiH.

Iako je već oktobar, još nije poznato ni kada počinje liga, koji klubovi će je činiti i koliko će ih u njoj učestvovati. Zanimljivo je da postoji mogućnost da ove sezone u Prvenstvu BiH nastupe klubovi koji su prošle godine ispali iz ovog ranga takmičenja, čime se nesumnjivo postavlja pitanje regularnosti i svrsishodnosti učešća.

Nepoznanica kada će i pod kojim uslovima početi sezona znatno utiče i na finansijske planove kluba, tako da bi bilo krajnje neodgovorno i neozbiljno u ovakvim okolnostima započeti takmičenje.

Osim toga, grad Bijeljina i dalje nema odgovarajuće infrastrukturne uslove za profesionalne sportiste, a oni se najprije odnose na nedostatak sportske dvorane i termina za treniranje, što dodatno otežava situaciju.

-Dok nadležni ne naprave iskorak i ne unaprijede sportski ambijent, Košarkaški klub "Radnik" će u narednom periodu akcenat staviti na još kvalitetniji rad sa mlađim igračima, koji će u nastupajućoj sezoni
dobiti priliku da se košarkaški razvijaju u Prvoj i Drugoj ligi Republike Srpske.

Naš klub još jednom izražava veliku zahvalnost svima koji su nam u prethodnom periodu pružali podršku, u nadi da će tako ostati i ubuduće s ciljem stvaranja što boljih uslova za bavljenje sportom, a naročito
zdravog razvoja naših najmlađih", stoji u saopštenju Upravnog odbora Košarkaškog kluba "Radnik".