ANDRIĆ: SREDINA TABELE NE BI TREBALA DA SE DOVODI U PITANjE :: Semberija INFO ::

 

ANDRIĆ: SREDINA TABELE NE BI TREBALA DA SE DOVODI U PITANjE


Fudbaleri Podrinja iz Janje prekinuli su niz bez pobjede u 12. kolu i pobjedom protiv Željezničara 2:0 nagovijestili bolje dane za kolektiv iz Janje. 

Dušan Ristić je krajem prvog poluvremena načeo mrežu Banjalučana, a pobjedu je u 88. minut potvrdio defanzivac Boris Andrić. 

- Poslije dužeg vremenskog perioda osvojili smo važna tri boda, koliko su važna za stanje na tabeli toliko su važna za samo stanje u ekipi, ako ne i važnija. Mlada ekipa Željezničara dosla je sa jasnim ciljem da se brani i pokuša ugroziti gol iz tranzicije. Poslije dosta propuštenih prilika dali smo gol i nastavili igrati sa loptom u svom posjedu i na kraju se to isplatilo i došli smo do pobjede, govori za naš portal Boris Andrić.

Nije još ni polovina prvenstva, a Podrinje je već promijenilo tri trenera, Srđana Bajića je naslijedio Ilija Simić, a njega je zamijenio iskusni Mile Lazarević.

- Splet raznih okolnosti doveo je do te situacije. Prošli smo pripreme pod vodstvom trenera Bajića i u pripremnom periodu je bilo raznih pehova, ekipa se uigravala i nakon nesretnog poraza u Modriči, gdje sam siguran da smo ostali sa istim brojem igraca ne bi izgubili, dolazi do promjene trenera. Pod vodstvom trenera Simića ekipa je promjenila stil igranja i odmah smo vezali dvije pobjede i sve je slutilo na to da mozemo da budemo prijatno iznenađenje Prve lige Republike Srpske. Međutim nakon toga u goste dolazi najbolja ekipa i pored poraza gubimo 2-3 veoma bitna igrača zbog povrede, šef struke je izvlačio ono najbolje od nas i pružali smo dobre igre međutim ni sreća ni mnoge druge stvari nisu bile na našoj strani. Smatram da sreća mora da se zasluzi, međutim mi izgleda to nismo zaslužili i sve je išlo protiv nas. Dolaskom novog trenera Lazarevića koji je provjereni trener, krenula su nova dokazivanja, ekipa je već u Zvorniku imala priliku za sva tri boda ali opet ta sreća, gdje u 92 imamo čistu gol sansu i iz kontre primamo gol za 2:1. Dobar rad na treninzima sa novim trenerom mora ce se isplatiti i već za vikend smo osvojili 3 boda. Treba par treninga da ekipa usvoji stvari koje zahtjeva novi trener i da se prilagodi na novi način igranja.

Ovaj dvadesetpetogodišnji štoper je ovog ljeta iz Drine prešao u Podrinje i zadovoljan je svojim igrama u prvom dijelu sezone.

- Dolazak u Podrinje se desio sasvim slučajno, odlučio sam se na neki novi izazov koji mogu prilagoditi svojim obavezama. Podrinje mi je ponudilo tu mogućnost i lako smo se dogovorili. Poslije povrede u prošloj polusezoni naporno sam radio na oporavku i znao sam da moja forma može ići samo uzlaznom putanjom. Smatram da pružam dobre partije i da mladi igrači mogu uz mene i još par iskusnijih igrača da prođu te “dječije bolesti”. Nadam se da će povrede da me zaobiđu i da svojim prisustvom na terenu pomognem i Podrinju i sebi.

Smatra Andrić da Podrinje ne bi trebalo da strahuje za opstanak u prvoligaškom društvu ove sezone.

- Po ovome što sam do sada vidio, mislim da Podrinje ukoliko nastavi da radi prave fudbalske stvari ne treba da brine za svoj status u Prvoj ligi Republike Srpske. Uz iskusnog trenera i dva tri provjerena pojačanja sredina tabele ne bi trebala da se dovodi u pitanje.

Težak posao je pred timom iz Janje u vikendu pred nama, slijedi gostovanje u Prijedoru kod Rudara.

- Rudar je ekipa koja igra promijenjivo, potrudićemo se da ispoštujemo sve zamisli trenera Lazarevića, imamo cijelu sedmicu da se prilagodimo treninzima i načinu igranja novog trenera. Očekujem pozitivan rezultat u Prijedoru. Lijep pozdrav za sve čitaoce SportDC, zaključio je Andrić naš razgovor. 

(SportDC)