ZA VIKEND VELIKI KARATE TURNIR :: Semberija INFO ::

 

ZA VIKEND VELIKI KARATE TURNIR


Foto: Ilustracija
Bijeljina će u nedjelju, četvrtog septembra biti domaćin 16. Međunarodnog karate turnira „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2022“. Organizator turnira je Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine a takmičenje će se održati u Etno selu „Stanišići“.

Prijave učesnika su pri kraju a do sada je prijavljeno preko 600 učesnika iz 66 klubova. Zahvaljujući kvalitetnoj promociji turnira ove godine u Bijeljinu će stići karatisti i karatiskinje iz deset zemalja: Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Njemačke, Belgije, Švedske i Bosne i Hercegovine.

-Turnir „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2022“ proglašen je za sportski događaj od opšteg značaja za razvoj sporta u Republici Srpskoj. „Bijeljina OPEN“ će biti kontrolni turnir za svjetsko prvenstvo koje će se krajem oktobra održati u Turskoj a izborni turnir za Kup BiH koji se održava 11. septembra te kao glavni kvalifikacioni turnir za Balkansko prvenstvo koje je na programu krajem ove godine. Za KK „Šampioni“ najvažnije je da ćemo na ovom turniru, po prvi put imati nekoliko kvalitetnih kandidata koji imaju sve predispozicije da na predstojećem turniru u Bijeljini izbore nastup na Kupu BiH i kasnije na svjetskom prvenstvu u karateu. Velike nade polažemo u Aleksandra Novickog, tu je Nikola Zelenović-Blagojević, Sinan Paljevac, Miloš Simić i Lazar Marković“, rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, prvi čovjek KK „Šampioni“ i Organizacionog odbora turnira „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2022“.