ŠAMPION IZ INATA! ĐOKOVIĆ KROZ NEZAPAMĆENU DRAMU UTIŠAO BRITANCE I PODIGAO PETI TROFEJ NA VIMBLDONU! :: Semberija INFO ::

 

ŠAMPION IZ INATA! ĐOKOVIĆ KROZ NEZAPAMĆENU DRAMU UTIŠAO BRITANCE I PODIGAO PETI TROFEJ NA VIMBLDONU!


Najbolji svetski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu, pošto je u neverovatnom finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 3:2 - 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12!

Nole je tako osvojio svoj peti pehar na londosnkoj travi, ujedno je treći put iz isto toliko puta pobedio Rodžera u finalu Vimbldona. Podsetimo, Srbin je i 2014. i 2015. bio bolji od čoveka protiv kog u međusobnim duelima vodi sa 26:22. Zanimljivo, ovo finale je njihov prvi međusobni meč koji je rešen na razliku u 5. setu. Otuda će ovaj njihov meč nositi prefiks ''istorijski.''

Đoković je na ovaj način prišao Federeru na samo četiri gren slema zaostatka (20:16), dok je Rafael Nadal na drugom mestu sa 18. Nema sumnje da u narednim sezonama sledi velika borba i za taj tron, pogotovo što Švajcarac ima punih 38 godina. Čak šest više od Noleta.

Ta razlika u godinama na kraju nije presudila u finalu, iako je Federer znatno pao. Tačnije, u poslednjem setu je pravio veći broj grešaka nego inače. Ujedno ga i servis nije služio kao u prethodna četiti. Ali Švajcarcu treba odati priznanje za sve što je uradio. Bio je na pragu pobede, uzeo je brejk i imao dve meč lopte, ali smo potom videli najboljeg Đokovića koji se vratio sa ivice ambisa, preokrenuo na 9:8 i na kraju dobio ovaj meč.

I to posle taj-brejka u petom setu - 13:12! Podsetimo, prošle godine je ustanovljeno pravilo da se u finalu Vimbldona može igrati samo 25 gemova. U slučaju da ne vidimo ''dva razlike'', finale se mora završiti u tom pomenutom 25. gemu.

Telegraf