HOŠIĆ: ČESTITKE MOMCIMA NA POBJEDI I KARAKTERU KOJI SU POKAZALI :: Semberija INFO ::

 

HOŠIĆ: ČESTITKE MOMCIMA NA POBJEDI I KARAKTERU KOJI SU POKAZALI


U četvrtom kolu Prve lige Republike Srpske ekipa Zvijezde 09 na svom terenu zabilježila je pobjedu nad ekipom Laktaša rezultatom 2:1. Nakon dvije teške utakmice zabilježena je pobjeda, a trener Zvijezde 09 Dženan Hošić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede. 

"Teška sedmica iza nas. Poslije izgubljena dva boda u zadnjoj minuti i derbi utakmice teško se bilo psihički pripremiti za Laktaše koji su, kao što smo rekli i u najavi utakmice, jako dobra i organizovana ekipa. Trener Bajić je jako dobro analizirao našu igru i u prvom poluvremenu zatvorio sve prilaze svome  golu, a u dodatku iz jednog kontra napada Laktaši postižu pogodak" - rekao je Hošić novinarima. 

Ekipa Zvijezde 09 djelovala je nemoćno do postizanja gola, a kako je vrijeme odmicalo počeli su sklapati kockice. 

"Za drugo poluvrijeme smo napravili par korekcija izmjenama igrača i formacije i to je na kraju urodilo plodom.  Moram naglasiti da su ovu utakmicu momci dobili svojom voljom, željom i karakterom koji su pokazali, jer teško je igrati pod pritiskom rezultata, jer cilj je jedan, a to su sve mladi momci. Ova pobjeda puno znači za dalji nastavak prvenstva i ovim putem želim momcima da čestitam prije svega na karakteru koji su pokazali i želji za pobjedom. I kada su gubili svi su željeli samo pobjedu, nije ih zadovoljavao bod" - zaključio je Hošić. 

U petom kolu ekipa Zvijezde 09 gostuje u Derventi ekipi Tekstilca.