FK „ZVIJEZDA 09“: TRI BODA NA STARTU PRVENSTVA :: Semberija INFO ::

 

FK „ZVIJEZDA 09“: TRI BODA NA STARTU PRVENSTVA


Utakmicama prvog kola, prethodnog vikenda je počela nova sezona Prve lige Republike Srpske u fudbalu.
Na gostovanju u Omarskoj ekipa FK „Zvijezda 09“ slavila je pobjedu minimalnim rezultatom. Stijelac jedinog gola na utakmici bio je Andrija Janjić u 69. minuti susreta. 

Šef stručnog štaba ekipe iz Etno sela „Stanišići“, Dženan Husić zadovoljan je sa tri boda u gostima. 



- Što se tiče same utakmice mogu reći da sam zadovoljan samo rezultatom utakmice. Ušli smo jako nervozno u utakmicu gdje smo imali protivnika koji je shodno našim ambicijama izašao borbeno i kompletno prvo poluvrijeme igrali su agresivno i nisu nam dozvoljavali da nametnemo svoju igru koju smo uigravali tokom čitavih priprema. Svakako to ne opravdava što smo u prvom poluvremenu imali malo šansi za postizanje pogotka. Omarska je u prvom poluvremenu imala jednu stativu, a i mi smo imali jednu izglednu šansu za postizanje gola. Na poluvremenu utakmice uradili smo neke korekcije, dogovorili se šta treba da uradimo i već je to u drugom poluvremenu izgledalo malo bolje. Iz prekida u 69. minuti susreta postigli smo pogodak i riješili utakmicu. Ekipa Omarske je nakon primljenog gola pritiskala ali nisu imali priliku za postizanje pogotka. Ovu utakmicu trebamo što prije zaboraviti. Svakako slijedi analiza utakmice i mi se od ovog trenutka okrećemo narednom protivniku“, rekao je šef stručnog štaba Zvijezde 09 po završetku meča.

Strijalac jedinog gola na utakmici, Andrija Janjić istakao je da su fudbaleri  Zvijezde 09 zasluženo osvojili prva tri boda u novoj sezoni. 
- Imali smo teško gostovanje protiv ekipe Omarske. Dočekao nas je loš teren i mnogobrojna publika što je dodatno otežalo utakmicu. U prvom poluvremenu nismo uspjeli savladati otpor domaće ekipe. Drugo poluvrijeme smo ušli mnogo bolje, u polovini poluvremena postigli gol i zasluženo slavili. Zadovoljni smo zbog osvojena tri boda, ispunili smo očekivanja. Okrećemo se ekipi Kozare koju dočekujemo za vikend. Ovu utakmicu zaboravljamo i pripremamo se za meč sa Kozarom na domaćem terenu", istakao je Andrija Janjić. 

U drugom kolu ekipa Zvijezde 09 dočekuje ekipu Kozare iz Gradiške. 


Semberija info