NEMILOSRDNA ZVEZDA – 6:0! :: Semberija INFO ::

 

NEMILOSRDNA ZVEZDA – 6:0!


Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Radnik rezultatom 6:0, u četvrtom kolu Mozzart Bet Superlige.

Šampion Srbije je zadržao maksimalan učinak, ima 12 bodova, pet više od najbližeg pratioca Vojvodine i već sedam od najvećeg rivala, Partizana.

Crveno -beli su protiv ekipe iz Surdulice bili nemilosrdni naročito u drugom poluvremenu, u kojem su dodali gas i postizali golove kao na traci.

U strelce su se na ovom meču upisali Mirko Ivanić, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari.

Zvezda je odigrala fenomenalnu utakmicu i na pravi način najavila prvi meč u Evropi ove sezone, protiv Pjunika (sreda, 20.45) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Za razliku od prve dve domaće utakmice, protiv niškog Radničkog i Kolubare, kada su se golovi u prvom poluvremenu postizali kao "iz šale", toga sada nije bilo.

Relativno miran početak susreta razbio je Mirko Ivanić u 12. minutu , kada je matirao golmana gostiju Ranđelovića.
Nije mogao odmah da se raduje, pošto je VAR morao da proverava asistenta Aleksandra Pešića i njegovu poziciju.
Povratnik u crveno-bele redove, ispostaviće se, izbegao je ofsajd zamku i na sjajan način, okrenut leđima, petom dodao neumoljivom Ivaniću.

Nakon vodećeg gola, Zvezda je spustila gas, izostale su prave šanse, osim sporadičnih u kojima je bio Pešić.
Najbolju za Radnik propustio je Jokić u finišu prvog dela, kada je posle kornera šutirao glavom, ali se Borjan izvio i loptu prebacio preko prečke.

Nešto kasnije, loše dodavanje Stojanovića unazad, umalo je kaznio Katai. Najbolji igrač Zvezde je poveo loptu do kaznenog prostora i šutirao levom, ali je pogodio prečku.

U nastavku je iz teške pozicije probao i Kangva, ali on nije uspeo da iskontroliše loptu i pošalje je u mrežu.
Zvezda je u nastavku delovala mnogo poletnije i ozbiljnije nego u drugom delu prvog poluvremena.

Prosto je neverovatno kako Kataija u tim trenucima nije hteo gol. Pogodio je još jednu prečku, da bi mu onda Ranđelović vrhovima prstiju odbranio još jedan pokušaj.

U međuvremenu su pokušavali Kanga, Kangva, Mitrović, Pešić, Milunović, rezervista Pavkov ali je Radnik odolevao. Sve do 64. minuta.

Tada je prelep gol postigao Kings Kangva. "Zalamao " je Babića na ivici šesnaesterca, sve dok se nije namestio na jaču desnu nogu i poslao "projektil"pod prečku Ranđelovića.

Kangva je bio akter i kod trećeg pogotka Zvezde u 71. minutu. Pametno je šutirao iz daljine, kroz mnoštvo nogu, Ranđelović je odbranio taj pokušaj, ali nije imao sreće, pošto se lopta odbila pravo na nogu Kataiju, koji levom nogom postigao gol.

Crveno -bela mašinerija se na tome nije zaustavila, pošto je već u 76. minutu Pavkov nastavio golgetersku seriju i posle centaršuta Ivanića, samo se poklonio.

Svoje sposobnosti pokazao je i Borjan ubrzo odbranivši zicer Milovanoviću, da bi koji minut kasnije, tačnije u 83. minutu , Gelor Kanga realizovao jedanaesterac.

Tačku na ovaj meč stavio je Osman Bukari u 84. minutu , nakon što je pretrčao celu odbranu Radnika, zaobišao golmana i postigao gol.

(b92)