FORMULA 1: Ferstapen pobjedio u Francuskoj, Lekler izletio sa staze :: Semberija INFO ::

 

FORMULA 1: Ferstapen pobjedio u Francuskoj, Lekler izletio sa staze


LE KASTELE) - Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen pobjednik je današnje trke Formule 1 za Veliku nagrade Francuske koja je vožena na stazi u Le Kasteleu.

Aktuelni svjetski šampion u F1 je do 27. pobede u karijeri, a sedmog trijumfa ove godine, stigao u vremenu 1:30:02.112.

Drugo mjesto pripalo je vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu, koji je za pojbednikom kasnio nešto više od 10 sekundi. Hamilton je danas u Francuskoj vozio svoju 300. trku u F1.

Treće mjesto pripalo je još jednom vozaču Mercedesa Britancu Džordžu Raselu, koji je tri kruga pre kraja pretekao Meksikanca iz Red Bula Serhija Pereza.

Peti je bio Španac Karlos Sainc iz Ferarija, a šesta pozicija pripala je njegovom zemljaku Fernandu Alonsu iz ekipe Alpina. Bodove su još osvojili Britanac Lando Noris iz Meklarena, Francuz Esteban Okon iz Alpine, Australijanac Danijel Rikardo iz Meklarena i Kanađanin Lens Strol iz ekipe Aston Martin.

Vozač Ferarija Šarl Lekler je dobro startovao, pošto je iskoristio pol poziciju. Međutim, on je izleteo sa staze u 18. krugu. Ferstapen je kaznio grešku vozača Ferarija i zasluženo je stigao do sedme pobede ove godine.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača 233, dok je drugi Lekler sa 170.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena naredne nedelje za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.
 

Ferstapen je u Francuskoj stigao do sedme pobjede u ovogodišnjem šampionatu F1, a 27. u karijeri. Aktuelni šampion je iskoristio kiks vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je u 18. krugu kao prvoplasirani izleteo sa staze. Holanđanin je tada preuzeo prvo mesto, koje je sačuvao do kraja trke.

"Od početka smo imali dobar tempo, vršio sam pritisak na Leklera. Pokušali smo da ostanemo mirni, da budemo blizu... Šarl je potom morao da završi trku. Nadam se da je dobro. Posle njegovog odustajanja sam pazio na gume i odradio trku", rekao je Ferstapen.

Drugo mjesto je zauzeo sedmostruki svetski prvak Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, kome je ovo bila 300. trka u karijeri. Treći je bio još jedan vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel.

Holanđanin je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 233 boda, dok je drugi Lekler sa 170. Treći je Meksikanac Serhio Perez sa 163 boda.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena naredne nedjelje za VN Mađarske.


​Tanjug / Glas Srpske