DAVOR ARNAUTOVIĆ - VELIKO POJAČANjE KMF „RADNIK-SITI“ :: Semberija INFO ::

 

DAVOR ARNAUTOVIĆ - VELIKO POJAČANjE KMF „RADNIK-SITI“


Foto
Nakon što je izborio šampionsku titulu u Prvoj futsal ligi Republike Srpske, uprava Kluba malog fudbala „Radnik-Siti“ vrijedno radi, kako bi do početka Premijer lige BiH izgradili što snažniju klupsku strukturu. Cilj je da u elitnom rangu bh. futsala ne igraju epizodnu ulogu.

Danas su predstavili, kako su rekli, dugo priželjkivano pojačanje. Davor Arnautović je prethodne tri godine igrao Premijer ligu BiH gdje je sa uspjehom nastupao za KMF „Salines“ iz Tuzle. Sa Tuzlacima je osvojio i titulu prvaka BiH, igrao Ligu prvaka a njegove igre nisu prošle nezapaženo kod selektora futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine.



-Od pokretanja KMF „Radnik-Siti“ u toku sam svih dešavanja oko ekipe i kluba. Takođe, poznajem Premijer ligu BiH i mogu reći da naša trenutna ekipa ima kvalitet da se bori za prva četiri mjesta“, rekao je Davor Arnautović uz riječi zahvalnosti za upravu, saigrače i navijače KMF „Salines“ koji su sačinjavali zdravu sredinu u kojoj je Arnautović izrastao u kapitena i reprezentativca.

Bijeljinski futsal klub u novu sezonu ulazi sa novim licima u stručnom štabu. Novi trener je Miloš Tanacković, pomoćni trener je Perica Trifković a kondicioni trener je Predrag Zarić. Najznačajniji igrači iz prošle sezone su ostali na okupu. Uz nova lica na mjestu klupskih stratega te Davora Arnautovića i još dva eventualna velika pojačanja, KMF „Radnik-Siti“ će biti značajan faktor u novoj sezoni Premijer lige BiH.

KMF „Radnik-Siti“ će se od ove sezone takmičiti pod nazivom KMF "Radnik MD Shop". Rezultat je to truda uprave da oko kluba sačini mrežu ljubitelja dvoranskog fudbala, na terenu i van njega, gdje je veliki broj privrednika iz Bijeljine i okruženja stao uz KMF "Radnik MD Shop"
.
(Semberija info)