Zvaničnici Srpske čestitali Đokoviću osvajanje 21. grend slem titule :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici Srpske čestitali Đokoviću osvajanje 21. grend slem titule


Фото - Танјуг / АП
BANjALUKA- Zvaničnici Republike Srpske čestitali su Novaku Đokoviću osvajanje sedme titule na Vimbldonu i 21. grend slem u karijeri.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki je istakao da je Đoković ispisao zlatnim slovima novu stranicu istorije tenisa.

"Dragi Novače, od srca Vam čestitam na novom trijumfu na Vimbldonu, četvrtom uzastopnom i osvajanju 21. grend slem titule u bogatoj karijeri, čime ste, ko zna koji put, pokazali da ste jedan od najboljih srpskih i svjetskih sportista!", naveo je Čubrilović u čestitki, koju je uputio u svoje i u ime Narodne skupštine.

Čubrilović je poručio da je Đoković prepoznatljivim borbenim duhom i briljantnom igrom trijumfovao u finalnom meču uglednog turnira i ispisao zlatnim slovima novu stranicu istorije tenisa, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Na radost Srbije i Republike Srpske i svih ljubitelja sporta i tenisa širom regiona i svijeta, koji Vas vole i poštuju kao teniskog genija i velikog humanistu i čovjeka, odigrali ste još jedan veličanstven meč i na ponos svih nas, pobjednički i dostojanstveno, podigli vimbldonski pehar. Želim Vam još mnogo pobjeda. Srećno, Novače!", dodao je Čubrilović.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje sedme titule na Vimbldonu, istakavši da je sjajnom igrom i pobjedom obradovao brojne ljubitelje tenisa i vjerne navijače u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je istakla da je Đoković još jednom potvrdio da upornost i borbenost donose vrhunski rezultat.

"Uz iskrene želje da i u budućnosti nastavite da nižete uspjehe i osvajate turnire, još jednom Vam čestitam i srdačno Vas pozdravljam", navela je Cvijanovićeva na svom "Tviter" nalogu.

Ona je Đokoviću uputila čestitke u ime građana Republike Srpske i u svoje ime za pobjedu na Vimbldonu i osvojenu 21. gren slem titulu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje sedme titule na Vimbldonu i 21. grend slem turnir.

"Svojom fantastičnom igrom, vještinom, hrabrošću i odvažnošću još jednom ste dokazali i pokazali da ste teniser broj jedan u svijetu. Želim Vam još mnogo dobro odigranih mečeva i osvojenih turnira širom svijeta", istakao je Dodik u čestitki.

On je zahvalio Đokoviću na briljantnoj igri i predivnim sportskim trenucima koje je priredio svojim vjernim navijačima u Republici Srpskoj, te poželio mu uspjeh u privatnom životu i sportskoj karijeri, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u čestitkinavodi da je Novak Đokoviću, povodom osvajanja teniskog turnira Vimbldona, napunio srca armije navijača u Republici Srpskoj.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom novog, senzacionalnog uspjeha i sedmog trofeja na najprestižnijem svjetskom turniru", naveo je Višković u čestitki.

Višković je istakao da je Đoković veličanstvenom igrom i čeličnom mentalnom snagom, koju je još jednom demonstrirao cijelom svijetu, napunio srca armije navijača u Republici Srpskoj.

Predsjednik Vlade Srpske je ukazao da Đokovićevi nevjerovatni sportski uspjesi predstavljaju ogromno nadahnuće za hiljade mladih koji, inspirisani ovom, ali i budućim pobjedama, u njemu vide ideal kojem teže.

"Neka vaša nova pobjeda bude inspiracija i podstrek za neke nove madiće i djevojke koji će poći vašim stopama, a vama, od srca, još jednom čestitke na izvanrednom uspjehu, kojim ste ispisali nove stranice istorije svjetskog sporta", navedeno je u čestitki Viškovića.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je po sedmi put Vimbldon pobijedivši u finalu Australijanca Nika Kirjosa sa 3:1 u setovima /4:6, 6:3, 6:4, 7:6/.

Ovo je Đokovićev 21. grend-slem trofej u karijeri i 32. grend slem finale, što je rekord.


​Glas Srpske