ODRŽANA KONSTITUTIVNA SJEDNICA UO RS REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA KONSTITUTIVNA SJEDNICA UO RS REPUBLIKE SRPSKE


U prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske održana je konstitutivna sjednica Upravnog odbora kojom je predsjedavao Marinko Umičević. Na početku sastanka Umičević se zahvalio svima koji su bili u prošlom sazivu UO na svemu što su zajedno sa njim uradili za dobrobit rukometnog sporta Republike Srpske.

- Veliko hvala svima, a iskreno se nadam da će i novi Upravni odbor nastaviti istim tempom i sigurno je da ćemo se maksimalno truditi kako bi našim klubovima bilo bolje - izjavio je Marinko Umičević.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni izvještaji komesara za takmičenje koje su podnijeli Aleksandar Vrhovac za m:tel Prvu ligu i obje m:tel Druge lige za rukometaše, te Obrenko Miljković za Omladinsko takmičenje.

- Sve pohvale zaslužuju komesari i moram istaći da je kao nikad ranije, m:tel Prva liga za rukometaše bila nikad zanimljivija i neizvjesnija gdje se u posljednjem kolu odlučio šampion. Posebno sam ponosan na našu Omladinsku ligu i komisiju koja to odlično radi i oni zaslužuju sve pohvale na čelu sa predsjednikom Obrenkom Miljkovićem koji je uradio ogroman posao - dodao je Marinko Umičević.

Upravni odbor je jednoglasno izabrao nove komesare za takmičenje. Tako će Elvis Marčetić voditi m:tel Prvu ligu za rukometaše i biće zadužen i za m:tel Drugu ligu za rukometaše, dok je Bogdanu Rankiću povjerena m:tel Prva liga za rukometašice. Istovremeno je jednoglasno odlučeno da Aleksandar Vrhovac bude komesar na nivou Rukometnog saveza BiH, a ujedno biće koordinator u Rukometnom savezu Republike Srpske. Ovom prilikom je spomenuto kako su novi članovi UO RS BiH iz Republike Srpske: Stevan Bekan, Darko Savić, Nedeljko Perišić i Vladimir Branković. Na prijedlog Marinka Umičevića, jednoglasno je usvojeno da Vladimir Branković bude prvi među jednakim.

Članovi Upravnog odbora odlučili su da klubovi u muškoj i ženskoj konkurenciji do 15. jula tekuće godine treba da se izjasne o nastupu u Prvoj, odnosno drugim ligama. Takođe i klubovi koji su kao šampioni Republike Srpske izborili plasman u Premijer ligu BiH dužni su po propozicijama da se do 30. juna izjasne da li će igrati u eliti BiH ili ne.

Na ovoj prvoj sjednici iznijet je prijedlog da se Svesrpski kup za rukometaše odigra u drugoj polovini januara 2023. godine gdje je RK Leotar iz Trebinja izrazio želju da bude domaćin, a bilo je govora i organizaciji Svesrpskog kupa za rukometašice. Mnogo toga na ovom planu biće jasnije kada se održi sasanak sa delegacijom Rukometnog saveza Srbije. Ono što je jasno, a to je, da će završnica Kupa Republike Srpske za rukometaše biti odigrana sedam dana prije početka nove sezone u Premijer ligi, i da će najvjerovatnije domaćin biti RK Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Ovom treba dodati da su članovi Upravnog odbora jednoglasno izabrali nove komisije Rukometnog saveza Republike Srpske. Takođe je naglašeno da će od 11. jula 30 dječaka i djevojčica koje će predvoditi četiri trenera: Bojana Babić, Salih Pala, Danko Pralica i Dejan Latinović učestvovati na kampu u Trebinju.