"Orlovi" protiv Slovenije za prvu pobjedu :: Semberija INFO ::

 

"Orlovi" protiv Slovenije za prvu pobjedu


Фото - Телеграф
Fudbaleri Srbije igraju protiv Slovenije u drugom kolu ovogodišnje Lige nacija. "Orlovi" od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju Slovence.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija u duel sa "zmajčekima" ulaze nakon minimalnog poraza od Norveške na startu, zbog čega je, uz gust raspored koji slijedi, trijumf nad Slovenijom imperativ.

"Orlovi" nisu ličili na sebe protiv Norvežana, propustili su veliki broj dobrih situacija i moraće da poprave realizaciju ukoliko žele da opstanu u Ligi B Lige nacija.

Posebno zbog činjenice da je Švedska savladala Sloveniju u prvom susretu i zauzela čelnu poziciju u grupi B. Upravo će sljedeći protivnici biti Šveđani (meč je na programu u četvrtak od 20.45), a sljedeća sedmica donosi gostovanje u Ljubljani.
 

Stojković je istakao da reprezentacija već ima spremnu strategiju i da će pred početak izabrati jednu od dvije opcije.

"Jedna od opcija je i da igramo sa dva klasična napadača. Videćemo kako će igrači reagovati. Uigravali smo formaciju i sa jednim i sa dva napadača. Želimo pobedu uz sve poštovanje prema Sloveniji", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.


Interesantno je da "orlovi" u prethodnih šest utakmica sa Slovencima ne znaju za pobjedu, a jedan od najbolnijih neuspjeha dogodio se u prethodnom meču, prije više od 10 godina.

U jesen 2011. "zmajčeki" su u Mariboru savladali našu reprezentaciju minimalnim rezultatom (1:0) i uticali da se generacija koju je vodio Vladimir Petrović Pižon ne plasira u baraž za Evropsko prvenstvo.

Protivnik će u Beogradu, prema najavama, imati podršku 2.000 navijača.

"Drago mi je jer ćemo igrati na jednom od kultnih stadiona evropskog i svjetskog fudbala. Besmisleno bi bilo govoriti o protivniku, koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo i ima toliko kvalitetnih pojedinaca, a vodi ga eminentni stručnjak Dragan Stojković. Moramo da razmišljamo o sebi i nadogradimo ono dobro što smo uradili protiv Švedske", istakao je selektor Slovenije Matjaž Kek.

U drugoj utakmici grupe B u istom terminu sastaju se Švedska i Norveška, prenosi RTS.


​Glas Srpske