KK „ŠAMPIONI" NA „TARA OPEN 2022“ :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI" NA „TARA OPEN 2022“


Bajina Bašta je 30. maja bila domaćin 25. Međunarodnog karate turnira ”Tara Open 2022” koji je okupio oko 370 takmičara iz 32 kluba Srbije i Republike Srpske. Organizator turnira je Karate savez Srbije, a tehnički organizator Karate klub ”Omladinac” iz Bajine Bašte. 

Turnir je otvorio Slavoljub Piper, predsjednik Karate federacije Srbije. On je poželio dobrodošlicu takmičarima i gostima, poželio dobro zdravlje i sportsku sreću te izrazio nadu da i na ovom turniru stasavaju novi osvajači medalja na svjetskim takmičenjima.



Bijeljinu je predstavljalo petero karatista Karate kluba „Šampioni“. Lazar Marković i Aleksandar Novicki su osvojili zlatne medalje dok je mlada Emilija Bogdanović bila srebrena.

- Na turnir „Tara OPEN 2022“  išli smo na poziv gospodina Slavoljuba Pipera, predsjednika Karate federacije Srbije i generalnog sekretara Balkanske karate federacije. On je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Turskoj izabran za potpredsjednika Evropske karate federacije što je velika privilegija i uspjeh i za njega lično ali i za sve karatiste sa ovih prostora. Pozivom na turnir Karate klubu „Šampioni“ je ukazana velika čast. Vjerujem da smo je sa ove tri medalje opravdali“, rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.

Najbolji klub u generalnom plasmanu je ”Želja Ipon” iz Srebrenice, drugi je ”Viner Čivi” iz Šapca i treći ”Borac” iz Čačka.