RAD I TALENAT NE OSTAJU NEPRIMIJEĆENI :: Semberija INFO ::

 

RAD I TALENAT NE OSTAJU NEPRIMIJEĆENI


Mustafa Šukilović, prvotimac FK "Tuzla Siti" dobio je poziv selektora U21 reprezentacije BiH Slobodana Starčevića za prvi nastup u državnom dresu ove selekcije. Za sve one koji prate razvoj ovog mladog fudbalera poziv selektora Starčevića nije nikakvo iznenađenje. 

Rođen je 2003. godine u Janji gdje je igrao za pionire FK „Podrinje“. Potom, u FK „Radnik“ iz Bijeljine, igrao je za kadetsku i juniorsku selekciju da bi fudbalsku sezonu koju upravo ispraćamo odigrao u seniorskoj ekipi premijerligaša FK „Tuzla Siti“. 



Do sada je mladi Šukilović nastupao za nekoliko uzrasnih reprezentativnih selekcija BiH. Prvi meč u reprezentativnom dresu odigrao je 26. aprila 2019. godine u prijateljskoj utakmici sa U16 selekcijom Armenije. Od tada je, u prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama nastupao 27 puta u dresu reprezentacije od čega je tokom 2021. godine za U19 selekciju nastupao 12 puta. Na sedam utakmica je nosio kapitensku traku.



Poziv za nastup za U21 selekciju je dokaz kontinuiranog napretka ovog mladog semberskog bisera. Svoj kvalitet će imati priliku još jednom pokazati na prijateljskom dvomeču sa mladim fudbalskim nadama Sjeverne Makedonije. Utakmice su planirane za 10. i 12. jun 2022. godine u Skoplju.


Semberija info - I. Gutić