Mančester siti u dramatičnom finišu odbranio šampionsku titulu :: Semberija INFO ::

 

Mančester siti u dramatičnom finišu odbranio šampionsku titulu


Фото - Твитер

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su danas šampionsku titulu u Premijer ligi, nakon što su na svom terenu u utakmici posljednjeg 38. kola poslije velikog preokreta pobijedili Aston Vilu sa 3:2. 

Uoči posljednjeg kola Siti je imao bod prednosti u odnosu na Liverpul, koji je u isto vrijeme na Enfildu igrao protiv Vulverhemptona.

Ekipa Pepa Gvardiole nadoknadila je danas dva gola, ostvarila 29. pobjedu u ligi i sa 93 boda osvojila šestu titulu u istoriji, bodom više od Liverpula, koji je pobijedio Vulverhempton sa 3:1.

Siti je od početka napadao, ali je Aston Vila postizala golove. Ekipa nekadašnjeg kapitena Liverpula Stivena džerarda povela je golom koji je postigao Meti Keš u 37. minutu, a prednost je udvostručio nekadašnji fudbaler Liverpula Kutinjo u 69.

Siti je poslije toga krenuo na sve ili ništa, a u igru je u 69. minutu došao Ilkaj Gundogan koji je donio preokret. On je u 76. minutu postigao prvi gol za Siti, a dva minuta kasnije izjednačio je Rodri. Pobjedu za titulu Sitiju je donio Gundogan pogotkom u 81. minutu.

Liverpul je na svom terenu pobijedio Vulverhempton sa 3:1.

Vulverhempton je na Enfildu poveo već u trećem minutu golom Pedra Neta, a izjednačio je Sadio Mane u 24. Mane je u 50. minutu zatresao mrežu, ali je poslije upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Vodstvo domaćima donio je Mohamed Salah pogotkom u 84. minutu, a konačan rezultat postavio je Endru Robertson u 89.

Liverpul je sezonu završio sa 28 pobjeda i 92 boda.

Fudbaleri Totenhema zauzeli su četvrto mjesto i plasirali su se u Ligu šampiona, pobjedom na gostovanju protiv Noriča 5:0.

Dvostruki strijelci bili su Dejan Kuluševski 16. i 64. minutu i Son Hjun Min u 70. i 75. minutu, a pogodak je postigao i Hari Kejn u 32. minutu.

Totenhem je sezonu završio ispred Arsenala koji je na svom terenu pobijedio Everton sa 5:1. Arsenal će kao petoplasirani igrati u Ligi Evropa, kao i šestoplasirani Mančester junajted, koji je u Londonu izgubio od Kristal Palasa sa 0:1.

Čelsi je sezonu završio na trećem mjestu sa 74 boda i igraće u Ligi šampiona, a danas je na svom terenu pobijedio Votford sa 2:1. Fudbaleri Vest Hema igraće kao sedmoplasirani u Ligi konferencija, pošto su danas na gostujućem terenu izgubili od Brajtona sa 1:3. 

Lids je na gostujućem terenu pobijedio Brentford sa 2:1 i izborio opstanak u ligi, a Lester je kao domaćin pobijedio Sautempton sa 4:1. 

Osim Votforda i Noriča, iz lige je ispao i Barnli, koji je izgubio od Njukasla sa 1:2.

Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca osvojili su Salah iz Liverpula i Son iz Totenhema, pošto su postigli po 23 gola.

BHRT