Nole 35. rođendan slavi uz Parizu, pred početak Rolan Garosa :: Semberija INFO ::

 

Nole 35. rođendan slavi uz Parizu, pred početak Rolan Garosa


BEOGRAD- Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas slavi svoj 35. rođendan u Parizu gdje se priprema za početak Rolan Garosa.

-Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava večnost. Tako ja osećam da mogu da igram tenis večno - rekao je Nole u intervjuu za „Večernje Novosti“.

Najbolji svjetski teniser je rekao da osjeća da je sve moguće i da bi on volio da bude na prvoj poziciji dok god bude igrao tenis.

-Uvek imam najviše ambicije u ovom sportu, naročito kada igram na najvećim turnirima. Takvi turniri i jesu moj prioritet. Zapravo ja drugačije i ne znam. Uvek se spremam da osvojim, ne spremam se da igram - rekao je Novak.

Upitan koje tri stavke bi izdvojio kao najvažnije u životu, Novak je odgovorio da je na prvom mjestu ljubav.

-Ljubav je na prvom mestu. Ona je najviša moguća vrednost, vrlina, osećanje. Na drugom mestu su mir, harmonija i sklad. Treća najznačajnija stavka bila bi opraštanje - rekao je Novak.

Na pitanje zašto nije i zdravlje uvrstio među najvažnije stvari u životi, Novak kaže „hada si u ljubavi, onda si zdrav“.

- Tako gledam na to. Manjak ljubavi prouzrokuje i bolest – istakao je.

U duhu simbolike brojeva Novak je prokomentarisao da u Parizu „juri“ 1.001 profesionalnu pobjedu.

-Za broj 1.001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje sa anđelima čuvarima. Oni su tu. Osećam njihovo prisustvo i molim im se da me podrže u Parizu - poručio je Nole.


Tanjug / Glas Srpske