ODLUKU VIMBLDONA PODRŽALO PET FEDERACIJA :: Semberija INFO ::

 

ODLUKU VIMBLDONA PODRŽALO PET FEDERACIJA


Foto
Pet teniskih federacija podržalo je odluku LTA i Vimbldona da ne dozvole takmičenje ruskim i beloruskim teniserima na grend slemu u Londonu.

Oni su tim povodom izdali zajedničko saopštenje u kojem su poručili zbog čega veruju da je odluka ispravna.

"LTA je donela hrabru odluku da zabrani igranje ruskim i beloruskim igračima na Vimbldonu i drugim turnirima na travi u Velikoj Britaniji. Norveška teniska federacija podržava odluku i nada se da će ATP, WTA, ITF slediti te korake", stoji u delu koju je potpisao norveški Savez.
U zajedničkom saopštenju de potom dodaje:

"Sankcionisanje individualnih sportista je teška odluka. Čak i tada, posledice ne mogu da se porede sa onim što ljudi Ukrajine proživljavaju dan za danom. Oštre mere se moraju doneti kako bi se okončao ovaj besmisleni rat. Mi, dole potpisane federacije, podržavamo poziciju LTA i AELTC koja se tiče ruskih i beloruskih igrača na takmičenjima u Velikoj Britaniji. U ovim posebnim vremenima, tenis mora da uradi sve kako bi stao uz ljude Ukrajine prostiv neprijateljstava Rusije i Belorusije", stoji u saopštenju koje su potpisale teniske federacije Švedske, Islanda, Finske, Danske i Norveške.

(B92)