PREMINUO HRVATSKI TENISKI TRENER KRISTIJAN ŠNAJDER :: Semberija INFO ::

 

PREMINUO HRVATSKI TENISKI TRENER KRISTIJAN ŠNAJDER


- Kristijan Šnajder, hrvatski trener koji je zaslužan za uspjehe brojnih tenisera, preminuo je u 41. godini, nakon duge i teške bitke s bolešću.

Ovu tužnu vijest potvrdio je Hrvatski teniski savez.

Šnajder je trenirao mnoge sadašnje najbolje hrvatske tenisere i teniserke, od Ane Konjuh, Borne Ćorića do Petre Marčinko s kojom je nedavno bio u Australiji gdje je mlada Zagrepčanka osvojila Australian Open.

U karijeri je radio i s Bernardom Perom, te srpskom teniserkom Olgom Danilović, a i u najtežim životnim trenucima živio je tenis.

Tokom vrhunca rada sa Ćorićem 2020. godine, dijagnostifikovan mu je rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine ljekari su uspjeli ukloniti cijelo zahvaćeno područje i hemoterapija nije bila potrebna.

Doktori su mu rekli da će oporavak biti dug i naporan. Najveća motivacija za ozdravljenje bili su mu supruga i četvoro djece.

Šest teških mjeseci kasnije bio je u pogonu, ali tokom Australijan Opena osjetio je jake bolove u stomaku i hospitalizovan je u Melburnu.

Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je operacijama kada su mu ljekari otkrili rak na stomaku. Ovaj put ga nije bilo moguće ukloniti, već ga je trebalo liječiti hemoterapijom. Nažalost, ona nije uspjela, prenosi Klix.

(Glas Srpske)