POLjACI NAJBOLjI NA OTVARANjU TRKE "BEOGRAD – BANjALUKA" :: Semberija INFO ::

 

POLjACI NAJBOLjI NA OTVARANjU TRKE "BEOGRAD – BANjALUKA"


Foto
Poljski tim Mazovše serce Polski pobjednik je etapnog hronometra kojim je otvorena 16. biciklistička trka "Beograd – Banjaluka". Momci kojima tradicionalno leži ova trka slavili su ispred još jednog tima iz Poljske, Vostera, a treće mjesto zauzeli su Belgijanci Tarteljeto Isoreks.

Kako su slavili timski, logično je da su biciklisti Mazovše serce Polski pokupili i najveći broj majica. Svijetlo plava majica za najboljeg srpskog vozača pripala je članu ekipe Meridijana Jovanu Divniću.

Bijela, za najboljeg vozača do 23 godine otišla je u ruke Jake Špoljara iz Slovenije. Zelenu majicu, kao vozač sa najviše bodova, osvojio je Norbert Banašek (Mazovše serce Polski ), a plavu njegov tomski kolega Tobijaš Pavlak. Najbolji sprinter je takođe član Mazovšea Jakub Kačmarek, a žutu je obukao Alan Banašek.

- Srećan sam zbog pobjede, ali moram da kažem da je večeras pobijedio cijeli tim. Sutra nas očekuje prvo veliko iskušenje, a ja se nadam da možemo sačuvati žutu majicu – rekao je Banašek.

Direktor trke Vladimir Kuvalja bio je zadovoljan kako je prošao prvi dan.

- Drago nam je što smo i ove godine nastavili tradiciju. Prvog dana svi prisutni su mogli da vide kakvi su timovi došli, a nema sumnje da nas očekuje sjajna trka. Početak uvijek bude težak, nerijetko bude sitnih problema, ali je danas sve bilo odlično - poručio je Kuvalja.

Svečani defile svih zemalja učesnica i bogat kultunro umjetnički program u izvođenju KUD Dimitrije Koturović iz Beograda dali su dodatni šmek manifestaciji koja je održana ispred Palate Srbija. Znak za start trke dao je pomoćnik ministra sporta Srbije darko Udovičić.

Sutra je na programu druga etapa trke koja startuje iz Obrenovca tačno u podne, a cilj je poslije 122 kilometra u Bijeljini. Ova etapa ima i najveću simboliku pošo karavan koji broji ukupno 450 ljudi granicu između Srbije i Republike Srpske prelaze bez zaustavljanja.

Stalni partneri u organizaciji Međunarodne biciklističke trke su resorna ministarstva za sport i unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima, a generalni pokrovitelj ovog izdanja je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
 
(RTRS)