OMLADINSKI FUDBALSKI KLUB „ZENIT“ I UROŠ MILOŠEVIĆ :: Semberija INFO ::

 

OMLADINSKI FUDBALSKI KLUB „ZENIT“ I UROŠ MILOŠEVIĆ


Talenat i rad nađu svoj put do uspjeha

Dvojica zaljubljenika u fudbal, Žarko Novaković i Srđan Šušić osnovali su OFK „Zenit“ prije sedam godina i do sada je kroz ovu školu fudbala prošlo preko 500 dječaka. Obojica su licencirani fudbalski treneri koji su, pored stručnih znanja i vještina u OFK „Zenit“ uložili sebe. Sve sa ciljem da od jedne škole fudbala naprave jednu veliku porodicu. Na pitanje o tajni uspjeha jedan od trenera-osnivača kaže da ono po čemu se razlikuju od drugih jeste otvorenost naših trenera prema djeci i njihovim roditeljima. 



-Želim da kažem da u Bijeljini ima još stručnih trenera i da su uslovi treniranja dobri. Međutim, mi smo izgradili taj dobar odnos i za sve nejasnoće, za sve probleme treneri su na raspolaganju roditeljima i djeci. To je uslovilo nastanak jako dobrih prijateljstava pod krovom OFK „Zenit“. Nama je primarni cilj da izgradimo sredinu u kojoj će se djeca moći normalno socijalizovati i učiti o ponašanju u različitim prilikama. Koliko smo uspjeli govori činjenica da u našu školu dolaze djeca iz grada, ali i djeca iz Ugljevika, Janje, Glavičica, Obarske, čak iz Bratunca“, rekao je za „Semberija info“ Žarko Novaković, trener OFK „Zenit“.



Pažnju javnosti u Bijeljini prethodnih dana je privukla informacija da je jedan od dječaka iz OFK „Zenit“ potpisao ugovor za mlađe kategorije FK „Partizan“. Riječ je o Urošu Miloševiću, dječaku koji je rođen 2008. godine. Odmah po formiranju OFK „Zenit“ počeo je trenirati sa njima i zajedno sa Školom fudbala rastao je i Uroš. Igra na poziciji odbrambenog fudbalera, sa potencijalom da igra i u veznom redu.

-Podsjećamo, 14. marta i zvanično je naš dugogodišnji kapiten Uroš Milošević postao član beogradskog ,,Partizana’’. Da se upornost, rad i strpljenje isplati pokazao je i naš Uki. Iako miran i povučen van terena, na zelenom tepihu pokazuje svoj raskošan talenat, smirenost, gracioznost i veliku borbenost, što ga je i dovelo do beogradskog ,,parnog valjka”“, stoji u saopštenju OFK „Zenit“.
Uz Uroša, i njegova dva brata, Marko i Novak su dio ,,Zenitove’’ porodice. Sa OFK „Zenit“ koja se posvetila radu sa djecom do pionirske selekcije braća Milošević su proputovali kroz mnoge gradove, upoznali mnogo drugova i stekli lijepa iskustva.



PRIMJER PRAVOG FUDBALERA

-Uroš je fino, kulturno dijete. Pravi primjer kakav jedan fudbaler treba biti. Želio bih pohvaliti Uroševe roditelje koji su imali priliku, prije tri godine, poslati Uroša u ,,Partizanovu’’ školu fudbala. Većina roditelja bi se polakomila i požurila napraviti jedan takav korak koji u većini slučajeva ne završi dobro po sportsku budućnost djeteta. Za razliku od većine, oni su odlučili ostaviti Uroša u Bijeljini, gdje je prethodne tri godine stalno rastao sa nama i uz nas, tako da sada u ,,Partizan’’ ide jedan mnogo stabilniji i kvalitetniji dječak. Generalno, za sve roditelje, koji imaju talentovanu djecu za sport i voljni su ulagati u njihov razvoj, u Bijeljini ima klubova u svim sportovima koji, djetetu do 15 godina, mogu pružiti jako dobre uslove za sportsko stasavanje. Tek kasnije mogu se slati u druge gradove na dalje usavršavanje“, naglasio je za portal ,,Semberija info'' Žarko Novaković, trener OFK „Zenit“ Bijeljina.


Semberske novine - Semberija info