BIJELjINA DOBILA ŠAMPIONA BiH :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA DOBILA ŠAMPIONA BiH


Modriča je u dane vikenda iza nas bila domaćin Državnog prvenstva BiH u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Bila to prilika da se na jednom mjestu okupe svi koji nešto znače u karate sportu u Bosni i Hercegovini u ovim kategorijama. Na takmičenju su učešće uzele 102 ekipe i 603 učesnika.

Boje Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine branilo je pet takmičara: Ivković Helena (kadeti, +54kg, borbe), Marković Lazar (juniori, -68kg, borbe), Novicki Aleksandar (juniori, +76kg, borbe), Simić Miloš (juniori, -76kg, borbe) i Zelenović Blagojević Nikola (juniori, -68kg, borbe).

Nedjelja je bila rezervisana za takmičenja u juniorskoj kategoriji. Tako smo, nakon takmičenja u kategoriji juniora -68kg na pobjedničkom postolju imali priliku vidjeti dvojicu Šampiona: zlatnu medalju je osvojio Lazar Marković a bronzanu Nikola Zelenović Blagojević.

Treba napomenuti da je početkom ovog mjeseca novi šampion Bosne i Hercegovine, Lazar Marković na Međunarodnom turniru „Bušido Banja Luka OPEN 2022“ u izrazito jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju.