KRSTAJIĆ: PREUZIMAM ODGOVORNOST ZA PORAZ :: Semberija INFO ::

 

KRSTAJIĆ: PREUZIMAM ODGOVORNOST ZA PORAZ


Foto EPA/MYKOLA TYS
Eksperiment selektora Mladena Krstajića u Ukrajini nije uspio. Srbija je nakon promjene sistema igre na 3-5-2 pred meč kvalifikacija doživjela najteži poraz otkako se takmiči pod ovim imenom.

Ukrajina je djelovala superiorno na meču i izdvojila se u vrhu kvalifikacione grupe sa 7 bodova. Na drugoj strani Srbija je doživjela debakl od kojeg će se teško oporaviti. Ostaje nejasno zašto su „orlovi“ nakon osam mečeva bez poraza promijenili sistem i to protiv Ukrajine koja ima sjajne i brze igrače na bočnim pozicijama.
 
-Nije nimalo lako komentarisati poslije ovakvog debakla. Početak prvih 15-20 je donosio nešto što smo htjeli. Nije bilo očekivanog pasa. Nakon dva brza gola smo pali i to nas je presjeklo. Pokušali smo da pređemo na 4-4-2 a onda smo na startu drugog dijela primili gol. Igrači nisu krivi, preuzimam odgovornost za ovaj rezultat. Moramo da dignemo igrače protiv Litvanije.

Veoma je težak momenat i moramo već u ponedjeljak da pobjedimo i dignemo se nakon svega- rekao je selektor Mladen Krstajić Sportklubu nakon meča.

Srpska info