SOFIJA RAKIĆ - TAKO MLADA A SENIORSKI PRVAK I REKORDER BiH :: Semberija INFO ::

 

SOFIJA RAKIĆ - TAKO MLADA A SENIORSKI PRVAK I REKORDER BiH


Foto
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas je upriličio prijem za delegaciju Streljačkog kluba „TRB“ iz Bijeljine. Delegaciju su činili dvoje najodlikovanijih strijelaca ovog mladog streljačkog kluba: Predrag Rakić, majstor strijelac i njegova kćerka Sofija Rakić.

Neposredni povod današnjeg prijema bio je nastup strijalaca SK „TRB“ na 28. Prvenstvu BiH za seniore i seniorke u Sarajevu. Na ovom prvenstvu Sofija je postala državni šampion BiH u seniorskoj konkurenciji u kategoriji vazdušni pištolj - žene a njen otac je osvojio drugo mjesto u kategoriji vazdušni pištolj - muškarci.

-Postigli smo velike rezultate iako se ja ne bavim dugo ovim sportom. Streljaštvom se bavim tek nešto više od godinu i po. Pošto se moj otac takođe bavi streljaštvom ja sam od malena u streljani gdje sam upoznala mnogo takmičara koji se takmiče na visokom nivou i svi oni su doprinijeli da ja zavolim ovaj sport“, rekla je Sofija Rakić otkrivši da joj je želja učešće na velikim svjetskim takmičenjima.

Sofija ima 13 godina i aktuelni je rekorder Bosne i Hercegovine u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u kategoriji vazdušni pištolj. Šest puta je postavljala rekord BiH u ovoj kategoriji. Streljački savez Republike Srpske odao joj je priznanje kao najboljoj u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji za 2021. godinu.

-Sofija je ponos našeg grada. Zahvaljujući njenom predanom radu i talentu sigurno da će se za Sofiju čuti još više. Sa nepunih 14 godina ona je vlasnik državnog rekorda i u kadetskoj i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Sofija će, nadamo se, motivisati i druge mlade iz našeg grada da krenu njenim putem. Pored lijepih želja razgovarali smo i o konkretnoj podršci iz budžeta Grada Bijeljina za Sofiju i za Streljački klub „TRB“ kao i planovima za naredni period koji se tiču organizacije jednog ozbiljnog takmičenja u streljaštvu. Imamo plan da zajedno sa Streljačkim savezom Republike Srpske i Streljačkim savezom Srbije u našem gradu organizujemo jedno respektabilno streljačko takmičenje i na taj način pozicioniramo Bijeljinu kao važan centar streljačkog sporta“, istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

(Semberija info)