USPJEŠAN NASTUP DžUDISTA PANTERA :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠAN NASTUP DžUDISTA PANTERA


U subotu za nama Bijeljina je bila domaćin Prvenstva Bosne i Hercegovine u džudou za seniore i poletarce.Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine dobio je čast da bude tehnički organizator prvenstva. Rezultat je ovo ugleda koji su sportski radnici i takmičari Džudo kluba „Panter“ svojim radom i ostvarenim uspjesima izgradili u Džudo savezu BiH.

Takmičenje je otvorio predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević. On je brojnim gostima poželio dobrodošlicu u Bijeljinu i istakao posvećenost gradske Skupštine razvoju sporta u našem gradu.Prisutnima su se obratili predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac, predsjednik Džudo saveza RS Ognjen Pavlović, predsjed
nik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić i predsjednik Džudo kluba „Panter“ Bijeljina, Ognjen Đuka.


Seniorsko prvenstvo je bilo kvalifikaciono za ulazak u reprenzetaciju BiH i nastupe na šampionatima Balkana i Evrope. Troje džudista Džudo kluba „Panter“ su izborili plasmane za dalja takmičenja u Evropi: Nikola Srećković (kategorija preko 100 kg – srebrena medalja), Pavle Vasić(do 90 kg – srebrena medalja), Milkica Đurić(do 48 kg – srebrena medalja) iMilica Đurić(do 48 kg – bronzana medalja)

Poletarci i poletarke sudrugu godinu za redom,u sveukupnom plasmanu osvojili pehar za prvo mjesto i još jednom pokazali da su najbolji u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Među najboljima se istakao Marko Ristić koji je postao šampion BiH u kategoriji do 42kg.

-Koristimo priliku da se zahvalimo Gradu Bijeljina na podršci i generalnom pokroviteljstvu takmičenja, kao i Džudo savezu BiH i RS na ukazanom povjerenju. Čestitamo svim osvajačima medalja i svim takmičarima koji su učestvovali na prvenstvenom turniru - još jednom ste nas učinili ponosnim i srećnim.Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima i članovima kluba koji su pomogli u organizaciji takmičenja, bez kojih sigurno nebi svebilo organizovano na ovakovisokom nivou“, dio je saopštenja iz Džudo kluba „Panter“.