DVA RADNIKOVA ZLATA NA PRVENSTVU BiH :: Semberija INFO ::

 

DVA RADNIKOVA ZLATA NA PRVENSTVU BiH


U Prijedoru je u perioduod 25. do 27. februara održano DržavnoprvenstvoBiH u boksuzaseniore. Publika je imalaprilikuvidjeti 46 takmičaraiz 14 bh. klubova.
 
Takmičari Bokserskog kluba „Radnik“ na ovom prvenstvu su osvojili četiri medalje (dvije zlatne i dvije bronzane) čime su potvrdili status najuspješnijegbokserskog kluba u Republici Srpskoj.
 
Zlatne medalje su osvojili Alen Rahimić (56 kg) i Leo Cvitanović (75kg). Zahvaljujući postignutim rezultatima obojica su drugu godinu zaredom osigurali mjesto u reprezentaciji BiH. Novu priliku za dokazivanje u reprezentativnom dresu imaće na Evropskom prvenstvu do 22 godine, koje će se održati u Poreču (Hrvatska) od 11. do 24. marta ove godine. Bronzane medalje su osvojili Adin Hamzić (71kg) i Danilo Simeunović(80kg) a sve pod vođstvom trenera Borislava Gligorića i Radivoja Simeunovića.

Žiri, sastavljen od osvajača olimpijskih medalja Tadije Kačara i Dragomira Vujkovića, proglasio jeLea Cvitanovića najboljim tehničarem prvenstvenog turnira. Na ovaj način Leo je nastavio tradiciju Bokserskog kluba „Radnik“ čiji su bokseri već godinama „pretplaćeni“ na titulu najboljeg boksera prvenstva BiH.

Semberija info