DVOJICA NOVIH FUDBALERA STIGLA U REDOVE RADNIKA: VAZDA I ŠKRIJELj POJAČANjA ZA OPSTANAK :: Semberija INFO ::

 

DVOJICA NOVIH FUDBALERA STIGLA U REDOVE RADNIKA: VAZDA I ŠKRIJELj POJAČANjA ZA OPSTANAK


- Vezni fudbaler Anes Vazda i lijevo krilo Sadik Škrijelj pojačali su Radnik, kojem u nastavku sezone predstoji grčevita borba za opstanak.

Oba ova igrača na početku sezone bili su članovi Zrinjskog, ali nisu uspjeli da se izbore za status u ovom klubu, pa su sa Mostarcima sporazumno raskinuli saradnju, a Škrijelj je jedan dio jesenjeg dijela prvenstva nastupao za hrvatskog drugoligaša Rudeš.

- Iako su obojica relativno mladi igrači, Vazdi je 24, a Škrijelju 23 godine, imaju dosta iskustva i sigurno ćemo sa njima biti daleko jači u grčevitoj borbi da sačuvamo premijerligaški status. Vazda je prije dolaska u Zrinjski imao veoma zapaženu ulogu u Mladosti iz Doboj Kaknja, a Škrijelj je bio jedan od najboljih igrača prvoligaša FBiH, TOŠK-a i Tešnja - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić.
Iza Bijeljinaca je već deset dana priprema, koje su po riječima stratega protekli u najboljem redu.

- Svi fudbaleri bez pogovora izvršavaju obaveze, jer im je jasno stavljeno do znanja da će samo oni najspremniji uspjeti da se izbore za status prvotimca. Bio sam fudbaler i znam da je ovaj bazični dio priprema za svakog igrača noćna mora, tako da moram biti izuzetno zadovoljan do sada urađenim. Svi jedva čekaju da više rade sa loptom, a pogotovo utakmice, tako da će onda biti daleko lakše, a očekujemo da se i do tada vremenske prilike još više poprave - nastavio je Đurić.

Posljednjih dana nije trenirao Jovan Blagojević, dok sa ekipom još ne radi Faruk Gogić.

- Blagojević ima lakšu povredu i ne želimo ništa da rizikujemo, tako da je dobio nekoliko dana poštede. Što se tiče Gogića iza njega je duga pauza, ali je počeo sa laganim treninzima i očekujemo da se ekipi priključi za desetak dana. Naravno teško je da ga možemo očekivati u konkurenciji za prvi tim u prvom proljećnim kolima, ali je sigurno da će biti potpuno spreman poslije prve reprezentativne pauze, odnosno najkasnije do kraja marta - istakao je Đurić i dodao da Vazda i Škrijelj, uz golmana Azira Muminovića neće biti jedina zimska pojačanja i da će se u narednim danima treninzima Bijeljinaca priključiti još nekoliko igrača sa kojima će biti potpisani ugovori.

Kontrole

Seriju kontrolnih susreta fudbaleri Radnika započeće 26. januara kada će na terenu sa vještačkom travom ugostiti Loznicu.

- Igrači jedva čekaju da počnu sa odigravanjem utakmica, jer su u jakom trenažnom procesu i već su prilično umorni i zasićeni - rekao je Đurić.

(Glas Srpske)