K.K. UNSU: IVAN KNEŽEVIĆ BRONZANI U VENECIJI - WKF SVJETSKA KARATE 1 LIGA ZA MLADE VENECIJA 2021 :: Semberija INFO ::

 

K.K. UNSU: IVAN KNEŽEVIĆ BRONZANI U VENECIJI - WKF SVJETSKA KARATE 1 LIGA ZA MLADE VENECIJA 2021


Proteklih nekoliko dana u Veneciji (Lido di Jesollo) održana je WKF Svjetska karate 1 liga za mlade, koja je okupila 2430 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, preko 500 klubova iz 54 zemlje svijeta koju ćemo sigurno pamtiti po velikom uspjehu.
 
 
Naš klub je predstavljalo šestoro sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji nastupali su Tripunović Vukašin i Ivan Knežević u kategoriji U14 (-40) i malo je hvalilo da se obojica naših takmičara nađu na pobjedničkom postolju. Na kraju Ivan Knežević se kroz repasaž odličnim pobjedama nad predstavnicima Italije (2:1), Francuske (3:0) i Ukrajine (6:2) okitio bronzanom medaljom. U redovnom kolu Knežević je  pobjedio predstavnika Njemačke (2:0) nakon čega je poražen od predstavnika Ukrajine (0:2) koji mu je ulaskom u finale obezbjedio repasaž, odnosno borbu za bronzanu medalju.
 

Nakon briljantnog otvaranja takmičenja i pobjede od 7:2 nad predstavnikom Belgije, Vukašin Tripunović drugi naš predstavnik u navedenoj kategoriji je poražen od ukrajinskog takmičara, koji je na kraju i osvojio zlatnu medalju, što je našem takmičaru obezbjedilo repasaž. Tripunović je bio uspješniji u prvom i drugom kolu repasaža  rezultatima 2:0 i 7:2 nad predstavnicima Italije i Ukrajine. U polufinalnom meču rapasaža sumnjivom sudijskom odlukom da se pri isteku vremena predstavniku Francuske dodjeli poen, te pobjeda na prednost prvog poena iako neporažen na poene (2:2) Tripunović se morao zadovoljiti sedmim mjestom, što je svakako veliki uspjeh imajući u vidu o kakvom nivou takmičenja se radi.
 

Što se tiče nastupa u ženskoj konkurenciji sve tri naše takmičarke nastupile su u kategoriji U14 (-47). Trifković Marija je poražena u prvom kolu, dok su Gavrilović Marija i Vujić Mia Milica zaustavljene u drugom i trećem kolu. Treba napomenuti da je Gavrilovićeva pri rezultatu (5:0) protiv odlične ukrajinke nepravedno diskvalifikovana odlukom sudija.

U juniorskoj muškoj konkurenciji Radan Uroš nakon pobjede u prvom kolu nad predstavnikom Italije, gubi od belgijskog predstavnika na prednost prvog poena pri rezultatu 2:2. Očekivali smo više ali jedan trenutak pada koncetracije udaljio nas je od željene i realne borbe za medalje. Podsjećamo da je prije dvije godine Radan bio viceprvak ove Svjetske lige u Umagu u kadetskoj konkurenciji.

Na kraju, kada svedemo utiske i učinak osvojena bronzana medalja, jedan plasman na sedmo mjesto na takmičenju koje je najvišeg svjetskog nivoa za kategorije U14, možemo reći da smo prezadovljni nastupima naših takmičara, prije svega bronzanom medaljom koja, iako bronzana za nas sija kao zlato.
 
Takmičare našeg kluba vodio je trener Goran Ivković koji je iskoristio priliku i na trenerskom seminaru u organizaciji Svjetske karate Federacije (WKF) položio za prvi stepen akreditovanog WKF trenera, što je još jedan pokazatelj našeg ozbiljnog rada i ambicija u budućnosti.

Takođe moramo istaći da smo i ovaj put ostali bez odgovora za bilo kakvu pomoć u realizaciji odlaska u Veneciju, iako smo ranije imali usmeno obećanje da ista neće izostati. Po ko zna koji put ove godine na našu molbu gradskoj administraciji, odnosno kabinetu Gradonačelnika da se pomognu nastupi na međunarodnoj sceni uskraćeni smo za pismeni odgovor, a kamo li i samu pomoć.

Pres služba KK "UNSU"