„JOPA“ NASTAVLjA NIZATI USPJEHE :: Semberija INFO ::

 

„JOPA“ NASTAVLjA NIZATI USPJEHE


U periodu od 12. do 15. novembra u Sarajevu je održano Evropsko prvenstvo u tekvandou (teakwando) za juniore. U ukupnom plasmanu najuspješnija je bila reprezentacija Rusije čiji su reprezentativci osvojili devet medalja, sedam zlatnih i po jednu srebrenu i bronzanu. Druga je bila Hrvatska sa tri zlatne, jednom srebrenom i jednom bronzanom medaljom a treća selekcija Turske sa osvojene dvije zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane medalje. 

Nakon što je završeno Evropsko  prvenstvo, u Sarajevu je započeo prestižni Svjetski bodovno rangirani „E1-G1 Bosnia open 2021" turnir koji se kvalifikacijski boduje za plasman na Olimpijske igre.Turnir je, uz Evropsko juniorsko prvenstvo, okupio preko 1000 takmičara iz 55 država svijeta. 



Tekvondo klub „Jopa“ iz Bijeljine je uzeo učešće na ovom turniru. Samo jedan takmičar je predstavljao Jopu i Bijeljinu. Mladi Luka Bodirogić je po prvi put učestvovao na jednom ovakvom turniru, osvojivši pritom srebrenu medalju i prve bodove na svom putu ka Olimpijadi. Luka je nastupao u kadetskoj konkurenciji a tekvondo trenira sedam godina.

Treba napomenuti da mladom Bodirogiću stručna javnost prije turnira nije prognozirala bilo kakav značajniji uspjeh. Njegova želja i vještina, sa druge strane su pokazale da se radi o još jednom sportisti čije vrijeme tek dolazi. Tekvondo klub “Jopa“ nastavlja sa uspjesima, formirajući mlade sportiste svjetskog nivoa. U klubu nema stajanja jer već u subotu učestvuju na međunarodnom turniru za najmlađe šampione u Novom Sadu.


​Semberija info - I. Gutić