Đoković sedmi put najbolji igrač godine :: Semberija INFO ::

 

Đoković sedmi put najbolji igrač godine


TORINO - Srpski teniser Novak Đoković sedmi put u karijeri podigao je pehar namenjen najboljem igraču na kraju kalendarske godine.

Srbin je odlično startovao u Zelenoj grupi pobjedom nad Norvežaninom od 7:6 (4), 6:2.

Potom mu je predsjednik ATP Andrea Gaudenci uručio pehar, a Novak se publici obratio na tečnom italijanskom.

"Dobar dan svima, dobar dan Torinu, Italiji. Imamo prelep događaj u Torinu, sve je sjajno organizovano i srećan sam što je turnir preseljen ovde. Najbolji svetski igrači došli su ovde u Torino da igraju pred vama. Hvala vam na ovoj divnoj podršci, Italiju shvatam kao drugu kuću, ovde sam igrao kao mali, a prvi trener mi je bio Italijan, Rikardo Pjati, koji je sada uz Sinera", rekao je Novak.

On se zahvalio svima i rekao da je najteža stvar biti prvi na svijetu jer to traži da se stalno igra na visokom nivou.

"Najteže u našem sportu je završiti godinu kao broj jedan. Treba biti konstantan, uspješan na svim turnirima. Ovo je trofej za moju porodicu, moj tim, zahvalan sam svima", rekao je Đoković na italijanskom jeziku.

Đoković je rekordni sedmi put završio godinu na prvom mjestu ATP liste, čime je namašio Pita Samprasa.

Prisjetio se i momenata kada je gledao Pita Samprasa kao dječak.

Novak je oborio njegov rekord, pošto je Amerikanac šest puta bio prvi na kraju godine.

"Imao sam četiri ili pet godina kada je Sampras igrao na Vimbldonu prvi put. Tražio sam reket i odmah sam se zaljubio u tenis. Biti svestan da sada ja držim rekord, i da sam uspred Pita, to je neverovatno".

Novak je na kraju poželio Italijanima i Mateu Beretiniju brz oporavak i naglasio je da Italijani mogu da budu ponosni na svoje igrače.


​Glas Srpske