SVUDA GRMI OKOLO...DELIRIJUM NA "MARAKANI", "DELIJE" U TRANSU! ZVEZDA OVERILA TITULU ŠAMPIONA SRBIJE! :: Semberija INFO ::

 

SVUDA GRMI OKOLO...DELIRIJUM NA "MARAKANI", "DELIJE" U TRANSU! ZVEZDA OVERILA TITULU ŠAMPIONA SRBIJE!


Dva kola pre kraja Superlige Crvena zvezda je obezbedila titulu šampiona Srbije nakon što je posle mnogo mučenja na "Marakani" pobedila Mladosti iz Lučana sa 1:0

Ovo je  29. šampionski trofej za crveno-bele zvanično, mada su u Ljutice Bogdana već prišili 30. zvezdicu i pre nego što je Komisija FSS-a prizna titulu iz 1946. godine.

Nisu crveno-belio briljirali, mučili su se tokom cele utakmice, Mladost je bila čak i opasniji rival, Ben je promašio penal, pa su potom ostali sa 10 igrača, jer je Gobeljić dobio drugi žuti karton. Ali kada je teško - Milan Pavkov, napadač je u  82. minutu doneo pobedu i overio titulu.

Mladost je bila opasnija tokom prvih 45 minuta utakmice i ima za čim da žali. Imali su gosti na Marakani nekoliko odličnih šansi uglavom preko Bojića, koji je prokockao zicer u 23. minutu meča. Potom mu je Borjan zaustavio jedan šut, pa je pretio i Radivojević. S druge strane, domaćin je bio bezopasan pored jedne solidne prilike Joveljića na startu utakmice.

Crveno-beli su dobili poklon u 66. minutu. Oboren je Pavkov u petercu Mladosti. Ben je šutirao, ali ga je pročitao golman gostiju Rosić i obranio šut.

Samo dva minuta kasnije Zvezda je ostala sa 10 igrača, jer je Gobeljić zbog simuliranja dobio drugi žuti karton.
Ali, kada je teško, zna se - Milan Pavkov. Gorostasni napadač je u 82. minutu probio bedem gostiju, doneo pobedu i overio titulu.