Šou Luke Jovića i parade Trapa spasile Ajntraht, Lakazet "rasterao" Slepe miševe! :: Semberija INFO ::

 

Šou Luke Jovića i parade Trapa spasile Ajntraht, Lakazet "rasterao" Slepe miševe!


U prvim mečevima polufinala Lige Evrope, fudbaleri Ajntrata odigrali su nerešeno, 1:1 sa Čelsijem, uz sjajan gol srpskog internacionalca Luke Jovića, dok je Arsenal sa 3:1 slavio protiv Valensije, uz dva gola Lakazeta.
 
Najprijatnije iznenađenje Lige Evrope, ekipa Ajntrahta iz Frankfurta imala je priliku da uz pomoć srpskih internacionalaca ostvari novi veliki rezultat. U prilog im je išao i domaći teren na kojem, nošeni snažnom podrškom navijača mogu da pobede skoro svakog, što su ove sezone u više navrata i dokazali.
 
Oči velikog broja navijača, ali i skauta, bile su uprte u mladog dvadesetjednogodišnjeg srpskog napadača Luku Jovića koji je ove godine postigao 25 golova i 7 asistencija u svim takmičenjima i imali su šta da vide.
 
Čelsi je zapretio na početku susreta, imao terensku inicijativu, ali je sa druge strane srpski trio Kostić, Gaćinović i Jović odlično funkcionisao. Tako je loptu u 23. minutu, na sredini terena dobio Luka Jović. Srpski internacionalac je prebacio do Filipa Kostića koji je prošao po levoj strani, centrirao u sredinu šesnaesterca, a na pravom mestu je bio ponovo Jović koji je glavom zatresao mrežu protivnika za svoj 26 gol u sezoni.
 
Do kraja poluvremena, Da Kosta i Kostić obavili su jako dobar posao za domaći tim jer su potpuno zaustavili prodore Plavaca po bokovima. Ipak, imao je Čelsi veliku priliku da izjednači. Loftus Čik je odlično prošao po levoj strani u 43. minutu, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali lopta prolazi tik pored gola golmana Trapa.
 
Prilika Loftusa Čika nije bila dovoljno upozorenja za Jovića i njegove saigrače. U novom napadu, Vilijan je prvo sa desne strane izveo korner. Lopta je stigla do Loftusa Čika, on dodaje loptu do Pedra koj pogađa za izjednačenje.
 
U nastavku, Čelsi je nastavio sa mnogo boljom igrom. Imali su potpunu incijativu, i kontrolu lopte, dok se sa druge strane Ajntraht povukao. Odličnu priliku da povede, i tako postane prvi tim koji je poveo u Ligi Evrope na terenu u Frankfurtu ove sezone, tim Maurisija Sarija imao je u 52. minutu kada je Pedro šutirao iznad prečke.
 
Slična situacija viđena je i dva minuta kasnije kada je Loftus-Čik dodao do Vilijana, ovaj je malo zakomplikovao, ali je uspeo da se namesti i šutira. Uputio je udarac po zemlji, koji je Trap lako odbranio.
 
Inicijativa gostiju nastavila se i u nastavku, a David Luiz pogađa prečku u 59. minutu. Dugo Ajntraht nije mogao da dođe so svoje igre. Ipak, imali su dosta sreće u 65. minutu kada je Hintereger u kaznenom prostoru oborio Žirua, ali bez najstrože kazne.
 
Ipak, poslednjih petnaestak minuta, Ajntraht je uspeo da se oslobodi pritiska i napadne rivala. Utakmica se ponovo otvorila, ali bez promene rezultata. Tako će posle remija u Frankfurtu sve morati da se rešava u Londonu.