RADNIK SAVLADAO ZRINjSKI :: Semberija INFO ::

 

RADNIK SAVLADAO ZRINjSKI


Foto: N1
Fudbaleri Radnika savladali su na Gradskom stadionu u Bijeljini mostarski Zrinjski rezultatom 1:0. Zrinjski je imao inicijativu na samom startu utakmice i to je sve trajalo do vodećeg gola domaćeg sastava, kada se u listu strijelaca za Radnik upisao Boris Batar.

Velibor Đurić je centrirao iz slobodnjaka sa skoro 40 metara, a najviši u skoku bio je Batar koji je pogodio glavom za vodstvo svoje ekipe.

Nakon gola Radnika, uslijedio je veliki pritisak Zrinjskog, tim iz Bijeljine se branio, ali Plemići nisu nikako mogli doći do gola. Igrala se 21. minuta kada je sjajnu šansu za Zrinjski propustio Karlo Kamenar, ali njegov šut je otišao preko gola. Tri minute kasnije, Plemići su ponovo zaprijetili preko Danila Šipovca, koji je iz teške situacija šutirao neprecizno.

U 38. minuti sjajnu šansu za Zrinjski propustio je Zlomislić, ali njegov udarac je odbranio golman Radnika, a njegova ekipa se nakon vodećeg gola povukla i čekala svoje šanse iz kontranapada.

Novu priliku fudbaleri Plemića stvorili su pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti. Šipovac je uhvatio jedan volej, ali je lopta otišla malo preko gola. Ujedno , to je bila posljednja prilika za tim iz Mostara u prvom poluvremenu.

Zrinjski je u drugom poluvremenu nastavio sa napadima, a prvu priliku su imali u 47. minuti , kada je golman Radnika odbranio snažan udarac Ivana Bašića. Samo dvije minute kasnije, Kamenar je ponovo zaprijetio golu Radnika, ali je pogodio samo prečku domaćeg sastava.

Igrala se 63. minuta drugog poluvremena kada se u prilici našao Bojan Marković, ali njegov udarac je zaustavio golman Plemića. U 66. minuti u prilici za mostarski klub se našao Zlomislić, ali njegov udarac je odbranio Samed Hodžić. Isti igrač je ponovo zaprijetio domaćoj ekipi, ali njegov šut je završio pored gola
Zrinjski je u drugom poluvremenu, tačnije u 71. minuti , stvorio najbolju priliku, a Sabljićev udarac odbranio je Hodžić.  Golman Radnika bio je na visini zadataka i u 73. minuti , a Hadžić je na fantastičan način zaustavio pokušaj Nemanje Bilbije.

(sportdc.net)