ŠOU MESIJA PROTIV LIVERPULA: BARSELONA NADOMAK FINALA LIGE ŠAMPIONA :: Semberija INFO ::

 

ŠOU MESIJA PROTIV LIVERPULA: BARSELONA NADOMAK FINALA LIGE ŠAMPIONA


Foto: Enric Fontcuberta/EPA
Barselona je napravila veliki korak ka plasmanu u finale Lige šampiona, pošto je u prvoj polufinalnoj utakmici savladala Liverpul na “Kamp Nou” stadionu sa 3:0.

Katalonci su poveli u 26. minutu – sjajnu loptu sa lijeve strane u peterac je uputio Đordi Alba, a nekadašnji igrač tima sa “Enfilda” Luis Suarez je ušao između dva štopera i sjajnom reakcijom pogodio bliži ugao.
 
Bio je to 500. gol Barselone u elitnom evropskom takmičenju.

Na 2:0 povisio je kapiten Lionel Mesi u 75. minutu. Poslije udarca Suareza lopta je pogodila prečku i odbila se do Argentinca koji ju je smirio i praktično se ušetao u prazan gol gostiju.

Tu Mesi nije imao težak zadatak, ali je sedam minuta kasnije pokazao zašto je među najboljim, ako ne i najbolji fudbaler svijeta u ovom trenutku.

Sjajno je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i pogodio gornji desni ugao nemoćnog golmana “Redsa” Alisona Bekera. Sa ova dva pogotka stigao je do 600 golova u dresu Barse u svim takmičenjima.
 
Liverpul uopšte nije odigrao loše, napravio je nekoliko dobrih šansa i pravo je čudo kako nije postigao gol, posebno u akciji iz 84. minuta.

Prvo je poslije šuta Roberta Firmina loptu ispred gol linije zaustavio Ivan Rakitić, ona se odbila do Mohameda Salaha koji je sa ivice peterca pogodio stativu.

Revanš utakmica se igra u utorak, 7. maja.

​Srpska info