Ćiro Blažević: Zbogom, dragi moji prijatelji :: Semberija INFO ::

 

Ćiro Blažević: Zbogom, dragi moji prijatelji


Proslavljeni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević je objavio da je teško bolestan, te se u intervjuu pred duel Hrvatske i Slovenije oprostio od susjeda.

Dvije selekcije se u utorak sastaju u derbiju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

“Dragi prijatelji Slovenci, naša je ljubav bezgranična. Vi volite mene i ja volim vas, ali moram da vam otkrijem tužnu vijest, jako sam bolestan. Star sam i imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu da budu ponosni na to što su Slovenci. Dostigli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram da kažem katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, rekao je Ćiro u intervjuu za slovenački “SportKlub” i otkrio zbog čega toliko voli Sloveniju.

“Zato što vi volite mene i ja obožavam vas. Godinama sam bio i zaljubljen u Slovenku. Iz Ptuja. Nažalost, već duže vrijeme nisam bio u Sloveniji i ne znam hoću li ikada više doći. Zaista vas cijenim i poštujem. Vi ste mala Švajcarska”, zaključio je Blažević.

On je već dva puta pobjeđivao rak, prvi još 2011. godine, a prije tri godine je imao operaciju prostate prenosi B92.

Glas Srpske