ZVEZDA DOMINANTNO DO TITULE I EVROLIGE! :: Semberija INFO ::

 

ZVEZDA DOMINANTNO DO TITULE I EVROLIGE!


Foto: MONDO/M. Šolak
U "majstorici" finala ABA lige, čiji početak je zbog upada navijača na teren kasnio 57 minuta, postojao je samo jedan tim! Bili Beron MVP finalne serije.
 
Crvena zvezda je četvrti put u istoriji prvak regiona, ali za razliku od 2015, 2016. i 2017, kada je slavila u Zagrebu i u Sremskoj Mitrovici, sada je imala to zadovoljstvo da posao dovrši, u velikom stilu, u svojoj kući!
 
Crveno-beli su u "majstorici" finala plej-ofa ABA lige bili razigrani i raspucani, a dosadašnji šampion, Budućnost, bila je konkurentna samo u prvih 12 minuta.
 
Na kraju, Crvena zvezda - Budućnost 3:2, posle neverovatnih 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) u meču odluke.
 
Kao što je poznato, crveno-beli su do trona stigli bez Džoa Reglenda, kao i Stratosa Perperoglua, koji se povredio tokom drugog meča.
 
Zvezda je pogodila 16 trojki iz 32 šuta, a najefikasniji je bio Kejsi Rivers sa 21 poenom.
 
Sjajno su igrali i Boriša Simanić, koji se na najbolji način preporučio NBA skautima pred junski draft, zatim i Mohamed Faje, Bili Beron, Filip Čović, Ognjen Dobrić, na početku i kapiten Branko Lazić, dok se ekipa još "tražila"...
 
Bili Beron proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije (MVP). On je u pet mečeva protiv "plavih" u proseku beležio 14,4 poena, 3,4 skokova i 3,4 asistencija.
 
Ukupan Zvezdin šut iz igre bio je duplo bolji od protivnikovog (55:27 odsto), a dominirali su izabranici Milana Tomića i u drugim elementima, pre svega u asistencijama - 27:9.
 
Treba istaći i da je timski indeks korisnosti crveno-belih bio 124, a Budućnosti samo 27, posle šokantnih minus jedan na poluvremenu!
 
Mondo