FK RADNIK U NEDJELjU DOČEKUJE ŽELjEZNIČAR :: Semberija INFO ::

 

FK RADNIK U NEDJELjU DOČEKUJE ŽELjEZNIČAR


U okviru 6. kola m:tel Premijer lige BiH u nedjelju, 22. avgusta 2021. godine na Gradskom stadionu u Bijeljini snage će odmjeriti FK „Radnik“ i FK „Željezničar“ iz Sarajeva. Biće to prilika za oba kluba da osvajanjem bodova poprave svoj položaj na tabeli Premijer lige. Željezničar je trenutno na sedmoj poziciji sa dvije pobjede, dva poraza i jednog remija u prvih pet kola. Sa druge strane, domaći Radnik se nalazi na pretposljednjoj poziciji sa osvojena dva boda iz pet utakmica.

-U nedjelju nas očekuje nastavak teškog rasporeda. U šest kola igramo sa pet velikih klubova. U goste nam dolazi jedan od velikana bh. fudbala. Iako to nije onaj Željezničar od prije godinu-dvije i dalje je to jedna jako dobra ekipa. Međutim, ja mislim da ćemo mi u nedjelju prekinuti našu lošu seriju jer Radnik jako dugo nije upisao pobjedu. Naš položaj na tabeli nije ogledalo naše igre. Imamo taj veliki problem sa realizacijom i na tome u zadnje vrijeme jako mnogo radimo. Želim da istaknem da je moja ekipa postigla potrebni nivo fizičke spreme u šta smo se mogli uvjeriti u drugom poluvremenu protiv FK „Sarajevo“. Samo nam nedostaje više odlučnosti u fazi napada. Željezničar je od 2005. godine samo tri puta poražen u Bijeljini, od toga dva puta u posljednje tri utakmice na Gradskom stadionu“, rekao je trener FK „Radnik“ Vlado Jagodić istakavši da su Đurić i Sušić spremni za nedjeljni meč, možda i od prve minute.

​Problem će predstavljati povreda ramena Jovana Motike zbog koje će sigurno propustiti meč sa Željeničarom. Golman plavih Azur Aljkanović je obećao bespoštednu borbu svoje ekipe i pozvao navijače na stadion u nedjelju.