UKRAJINCI ŠOKIRALI ŠVEĐANE ZA NAJVEĆI USPJEH U ISTORIJI :: Semberija INFO ::

 

UKRAJINCI ŠOKIRALI ŠVEĐANE ZA NAJVEĆI USPJEH U ISTORIJI


Foto: uefa.com
Pogotkom Artema Dovbika u 121. minutu fudbaleri Ukrajine su došli do pobjede od 2:1 nad Švedskom i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Ukrajinci su ostvarili najveći uspjeh u istoriji reprezentacije i za polufinale će se boriti sa Engleskom.

Regularni dio utakmice može da se podijli na dva dijela - prvi je bio odličan i trajao je otprilike 80 minuta, dok je posljednjih 10 bilo poprilično dosadno.

Obje ekipe su imale prilike u uvodnoj fazi, prvo je zaprijetio Andrej Jarmolenko, da bi na drugoj strani isto učinio i Isak.

U 27. minutu je Ukrajina došla do vođstva, iako su Šveđani bili nešto konkretniji. Jarmolenko je krenuo u prodor po desnoj strani i činilo se da pretjeruje sa driblinzima. Spoljim dijelom kopačke poslao je loptu na drugu stativu, tamo usamljen bio Oleksandr Zinčenko koji je zakucao u suprotni ugao.

Međutim, radost momaka u plavim dresovima nije dugo trajala. Švedska je došla do izjednačenja u finišu prvog poluvremena preko koga drugog do Emila Forsberga.

Jedan od najboljih igrača na turniru šutirao je sa više od 20 metara, lopta je na putu zakačila nekog i prevarila golmana Bušćana. To je četvrti pogodak Forsberga na Evropskom prvenstvu, čime je došao na samo jedan zaostatka u odnosu na vodećeg Kristijana Ronalda.

Drugi dio igre donio je još bolje prilike - Sidorčuk je pogodio stativu nakon sjajnog napada, u sljedećem minutu na drugoj strani je Forsberg učinio isto, da bi napadač Lajpciga nešto kasnije zatresao i prečku.

Oba tima su se ispromašivala, što je rezultiralo time da u posljednjih 10 minuta potpuno stanu.

Utakmica je završena 1:1 i otišlo se u produžetke. Važan detalj dogodio se u prvom produžetku, kada je Danijelson izbio loptu ispred rezerviste Besedina, ali u nastavku pokreta ga opasno udario. Sudija Danijele Orsato je gledao snimak i prethodno pokazan žuti karton "preimenovao" u crveni.

Ekipa Janea Andersona ostala je sa igračem manje, ali je umor učinio svoje i do penala nije bilo previše uzbuđenja.
 
(RTRS)