Šou u Lisabonu: Jović dao gol za svoje protiv svojih! :: Semberija INFO ::

 

Šou u Lisabonu: Jović dao gol za svoje protiv svojih!


Foto: AP Photo/Armando Franca/Guliver
Žoao Feliks postigao je het-trik u utakmici koju je obeležio i arbitar Tejlor "dupliranjem kazne" N'Diku u 20. minutu posle čega je Ajntraht gubio 4:1, Benfika imala čistu šansu za 5:1, a na kraju Kostić propustio priliku za 4:3.
 
Engleski sudija Entoni Tejlor odlučio je da "duplira kaznu" 19-godišnjem štoperu Evanu N'Diku za odgurivanje Žedsona Fednandeša rukom sa leđa u gol šansi i na taj način u velikoj meri odredio ostatak utakmice.
 
Domaćin je poveo u 20. minutu sa bele tačke, gost narednih 75 odigrao sa igračem manje, a u svemu se najbolje snašao još jedan 19-godišnjak, portugalski "dečak od 120 miliona evra", Žoaoa Feliks.
 
On je postao drugi najmlađi fudbaler u istoriji Lige Evrope koji je postigao het-trik, prvi posle Serhija Aguera na utakmici Atletiko Madrid - Kajseri 2007. godine, a završeno je:
 
Benfika - Ajntraht 4:2 (2:1), uz osmi pogodak Luke Jovića ove sezone u Evropi i to za svoj tim protiv svoj kluba.
 
Jović je u 40. minutu bio na pravom mestu, spreman i spretan da prodor Antea Rebića po levoj strani i odličan pas u sredinu pošalje pod prečku iznad glave Odiseasa Vlahodimosa.
 
Grka je u nadoknadi vremena savladao još jedan naš fudbaler iz startne postave trenera Adija Hitera, Filip Kostić, ali je Tejlor na asistenciju pomoćnika to poništio. Dvojica igrač Ajntrahta našla su se na putu lopte ka mreži i "markirala" Vlahodimosa, iako nijedan od njih nije imao kontakt s loptom.
 
Brojčano nadmoćni "orlovi" imali su fantastičnu priliku i za 5:1, ali je posle lopte Felisksa u prostor za Harisa Seferovića odlično reagovao Kevin Trap i zaustavio udarac Švajcarca levom nogom. Da nije, ovo bi bio "mrtav" par pred revanš na "Valdštadionu", ali je usledila kazna na drugoj strani koju su izveli Hiterovi rezervisti Džonatan De Guzman i Gončalo Pasijensija, čiji je pogodak glavom u 72. minutu potpuno vratio Nemce u igru pred narednih 90 minuta.
 
Pasijansija, Portugalac koji je natupao za Porto, glavom je lobovao Vlahodimosa samo stotinak sekundi nakon Seferovićeve šanse, a potom je usporenu Benfiku mogao da kazni i Kostić za šokantnih 4:3, ali je tukao preko gola iskosa sa leve strane.
 
Bio je ovo prvi poraz Ajntrahta u Ligi Evrope posle serije od 14 mečeva.

​mondo