KK UNSU: BIJELjINA PONOVO OKUPILA KARATE ELITU REGIONA - TROFEJ BIJELjINE 2021 :: Semberija INFO ::

 

KK UNSU: BIJELjINA PONOVO OKUPILA KARATE ELITU REGIONA - TROFEJ BIJELjINE 2021


Protekle nedjelje u Bijeljini u sportskoj dvorani gimnazije "Filip Višnjić" u organizaciji karate kluba "UNSU" održano je četvrto po redu tradicionalno internacionalno  Otvoreno Karate Prvenstvo Grada Bijeljine "TROFEJ BIJELjINE 2021". Turnir je organizovan uz odobrenje karate saveza Republike Srpske i karate saveza Bosne i Hercegovine, uz generalno pokroviteljstvo administrativne službe Grada Bijeljina, te Ministarstva za porodicu omladinu i sport Republike Srpske.



Ove godine učeše je uzelo 52 kluba iz čak osam zemalja (Austrije, Slovenije, Crne gore, Slovačke , Hrvatske, Srbije, Belgije i Bosne i Hercegovine) sa 500 učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji za sve starosne kategorije. 
Tokom cjelodnevnog dana u sportskoj dvorani Ginazije moglo se vidjeti jedno vrlo kvalitetno takmičenje od najmlađih pa sve do seniora, te po ocjeni sudionika ovog sportskog događaja jedna odlična organizacija i ono što je nama kao organizatorima turnira najvažnije najpozitivniji utisci koje su svi učesnici ponijeli svojim kućama.



Kada se radi o rezultatima u Generalnom poretku klubova po uspješnosti prvo mjesto zauzeo je kbs "Tuzla iz Tuzle kojima je pripao epitet ekipnog pobjednika ovogodišnjeg Trofeja Bijeljine. Na drugom mjestu našli su se gosti iz Srbije kk "Kula" iz Kule a na trećem kk "Winer Čivi" iz Šapca. Naš klub je kao najmasovniji na ovom turniru imao najveći broj nastupa pa samim tim bio u prednosti i za najviši plasman, ali kako se domaćin po nepisanom pravilu ne računa u generalni plasman raspored najuspješnijih je bio kako smo već naveli.



U seniorskoj open kategoriji epitet pojedinačnog pobjednika ovogodišnjeg trofeja Bijeljine ponio je mladi Mulahalilović Sadin član kbs "Zmaj" iz Gradačca. Drugo mjesto pripalo je Sandru Krešiću kk "DO" iz Tuzle, dok su dva treća mjesta pripala Saši Nediću i Aleksandru Ivkoviću članovima i predstavnicima našeg kluba.



U seniorskoj open kategoriji za žene pojedinačna pobjednica ovogogišnjeg Trofeja Bijeljine bila je Fejzić Amina članica kbs "Tuzla" iz Tuzle. Na drugom mjestu našla se Đukić Aleksandra takmičarka kk "Kula" iz Kule. Dva treća mjesta zauzele su predstavnice kk "Borac Šajkaš" iz Novog Sada i Omerović Belma predstavnica kbs "Tuzla" iz Tuzle. Za najuspješniju Takmičarku izabrana je Anđela Stojić kk "Energija" iz Banja Luke, dok je u muškoj konkurencji taj epitet pripao Radanu Urošu kk "UNSU" iz Bijeljine.

Kao organizatori otvorenog karate prvenstva našeg grada prezadovoljni smo, prije svega odzivom klubova i zemalja kao i brojem učesnika koji su se ove godine okupili u našem gradu i doprinijeli da sa pravom budemo srečni i ponosni što evo već četvtu godinu za redom zajedno sa svima njima imamo jedan vrlo kavlitetan internacionalni karate turnir u Bijeljini i koji se ovim definitivno svrstava u red najorganizovanijih i najkvalitetnijih karate turnira u regionu.



Najviše nas raduje činjenica da su svi sudionici ovog sportskog događaja prezadovoljni istakavši da je turnir organizovan na vrlo kavlitetnom nivou, Svakako da sve ovo  ne bi bilo moguće bez pomoći administrativne službe grada Bijeljina, Ministarstva za porodicu omladinu i sport Republike Srpske te sponzora koji su značajno pomogli u pripremi i sprovođenju turnira.

Na kraju možemo slobodno istaći da smo, pored vrlo nazavidne zdravstvene situacije, otežanih uslova rada, uspjeli za kratko vrijeme pripremiti i organizovati vrhunski internacionalni  sportski događaj u našem gradu i na taj način još jednom pokazati odlične organizacione sposobnosti našeg kluba. Još jednom smo sa generalnim pokroviteljima i sponzorima na najbolji mogući način naš klub i naš grad predstavti u najboljem svijetlu!

U ime UO kluba, te u ime Organizacionog odbora turnira, zahvaljujemo se prije svega generalnim pokroviteljima turnira, administrativnoj službi grada Bijlejine na čelu sa Gradonačelnikom gospodinom Ljubišom Petrovićem, Ministarstvu sporta Republike Srpske, te svim sponzorima koji su dali značajan doprinos. Takođe se zahvaljujemo svim klubovim i sportistima na odzivu i učešću, a onim najuspješnijim od srce čestitamo sa željom da se i naredne godine ponovo vidimo u Bijeljini.

Pres služba KK "UNSU"
Predsjednik Uo kluba i Predsjednik Organizacionog Odbora turnira Goran Ivković