OKI Semberija slavila u susretu sa ekipom iz Kneževa :: Semberija INFO ::

 

OKI Semberija slavila u susretu sa ekipom iz Kneževa


U sali Osnovne škole „Dvorovi“ 30. maja 2021. godine, odigrana je utakmica osmog kola Prve lige Republike Srpske u sjedećoj odbojci u kojoj su se sastali Odbojkaški klub invalida "Semberija" Bijeljina i Odbojkaški klub invalida "Kneževo" iz Kneževa.

U veoma zanimljivoj i prije svega dinamičnoj utakmici domaća ekipa je slavila u taj brejku rezultatom 3:2 (26:24; 25:20; 15:20; 17:25; i 15:13). OKI "Semberija" je dobro otvorila utakmicu i povela sa 2:0 u setovima, ali je gostujuća ekipa izuzetno dobro odigrala sljedeća dva seta i izjednačila rezultat. U odlučujućem petom setu domaća ekipa je poslije preokreta ostvarila veoma bitnu pobjedu. Ekipa trenutno zauzima četvrto mjesto u prvenstvu Republike Srpske u sjedećoj odbojci što im je i bio cilj prije početka prvenstva. 

Odbojkaški klub za invalide "Semberija" Bijeljina osnovan je 2002. godine i takmiči se u prvoj ligi Republike Srpske i KUP-u Republike Srpske od 2003. Do sada su tri puta bili vicešampioni u prvenstvu i jednom vicešampioni u Kupu Republike Srpske. Trener i predsjednik kluba Novo Trifunović istakao je da Savez sjedeće odbojke invalida Republike Srpske ima preko dvjesta registrovanih igrača, osoba sa invaliditetom, od kojih su većina amputirci. Sjedeća odbojka je najpopularniji sport za osobe sa invaliditetom u Republici Srpskoj. On je istakao da je uticaj sporta na osobe sa invaliditetom nemjerljiv i da ih sport čini snažnijim u svakom segmentu života. Tjelesna aktivnost je neophodna u rehabilitaciji i resocijalizaciji osoba sa invaliditetom u društvu i zajednici. 

Bijeljina Danas