Igokea koristi sve Zvezdine slabosti :: Semberija INFO ::

 

Igokea koristi sve Zvezdine slabosti


LAKTAŠI - Psihološki rasterećena Igokea ima odličnu priliku da dođe do trijumfa u majstorici polufinala ABA lige (utorak, 18.30 časova) protiv Crvene zvezde koja će na svom terenu biti opterećena plasmanom u finale, gdje je već stigla Budućnost.

Upravo ta rasterećenost mogla bi da se pokaže kao presudan element u odlučujućoj bici jer “crveno-bijeli” igraju za spas sezone i ostanak u trci za trofej koji im donosi pozivnicu Evrolige, dok, na drugoj strani, četa Dragana Bajića igra za svoju dušu, jer je do sada višestruko prebacila ambicije sa početka sezone, ali je jasno da ne želi stati na tome. Aleksandrovčani su pokazali da se mogu nositi sa višestrukim šampionom Jadrana, odnosno da im leži njihov stil igre, da dobro čitaju akcije, te da imaju odgovor na svaku promjenu ritma ili odbrane iako ekipa iz Beograda ima kvalitetnije pojedince i veći budžet.

Međusobni skor ove sezone je 2-2. Igokea je obje pobjede izvojevala na ubjedljiv način i u potpunosti nadigrala “crveno-bijele” koji se ne mogu pohvaliti da su joj se revanširali istom mjerom. Statistički gledano, od 16 četvrtina Igokea je dobila devet, ali ako se pogleda opšti utisak u ostalim, onda se može zaključiti da je razlika u korist Aleksandrovčana dosta izraženija.

Kao najsvjetliji period Zvezdine igre u sve četiri utakmice smatra se posljednja četvrtina prvog polufinala koju je dobila sa 14 poena razlike i limitirala protivnika na samo šest poena. Lako je uočljivo da su “crni minuti” Bajićeve čete u napadu tokom pomenutog, kao i meča igranog u ligaškom dijelu sezone, odveli u poraz. Ne računajući padove u igri, ekipa iz Republike Srpske iskoristila je sve slabosti u igri evroligaša kojeg jedino interesuje nastup u elitnom evropskom takmičenju. Te slabosti odnose se prvenstveno na pozicije plejmejkera i centra, čija je saradnja bila raskinuta, a igra zavisila od individualne kreacije.

Beograđani odlično koriste prednost domaćeg terena i tradicija je na njihovoj strani kada su u pitanju polufinalne majstorice. Zvezda je do sada četiri puta igrala odlučujući, treći meč na svom terenu i sve pobijedili, ali ne bi bilo nikakvo čudo da kompaktniji Bajićev tim zablista po ko zna koji put ove sezone. Uostalom, iskusni stručnjak je najavio odlazak po finale.

Antonić: Igokea igra najbolju košarku

Asistent u reprezentaciji Srbije i bivši trener Crvene zvezde Jovica Antonić pohvalno se izrazio o igri ekipe iz Aleksandrovca.

- Igokea igra najbolju košarku u ABA ligi, najsadržajniju. Trener Bajić zna odlično da složi tim, petorku, da odredi način igranja shodno petorci kojom raspolaže, pa kada na to dodamo šuterski potencijal, onda je to ekipa koja ima dobar raspored, gde igrači dobro čitaju situacije i pokušavaju da ostvare prednost, da otvaraju bolje pozicije šuta. Znaju da igraju unutra, znaju spolja, na pik end rolu i pik end popu su takođe odlični, niži igrači imaju dobru leđnu tehniku i takva kompozicija im daje mogućnost da u odbrani na različite načine rešavaju probleme - rekao je Antonić.

Karmajkl ostaje

Centar Igokee Džeki Karmajkl, koji je pojačao tim pred početak sezone, i dalje će biti član ekipe iz Aleksandrovca.

- Džeki Karmajkl, kao neizostavan element ovogodišnjeg uspjeha, odlučio se na vjernost i novi potpis ugovora sa Igokeom na dvije godine. Sa još dva “elementa” pregovaramo u vezi sa produženjem. Ponosni na sve do sada u ovoj sezoni - napisao je na “Tviteru” generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Ranije je Edin Atić produžio ugovor o saradnji.

Glas Srpske