KOŠARKA: ODIGRANE PRVE UTAKMICE PLEJ OFA :: Semberija INFO ::

 

KOŠARKA: ODIGRANE PRVE UTAKMICE PLEJ OFA


Proteklog vikenda odigrane su prve utakmice polufinala plej ofa Prve lige Repubike Srpske za košarkaše.
U subotu je igrao KK „Radnik Elvako Metpro“ koji  je sa 25 koševa razlike bio ubjedljiv protiv KK „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva. Finalni rezultat je bio 71:46 po četvrtinama 18:14, 20:8, 17:7, 16:17.

KK „Radnik“ je odličnom igrom ubjedljivo savladao protivnika. Bijeljinski košarkaši su kontrolisali meč od samog početka i  nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Na poluvremenu su imali prednost od 16 poena koja se, kako je utakmica odmicala, uvećavala do konačnih +25.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Kokoruš sa 16 ubačenih poena, Mičić je brojao do 12, dok je Vlačić postigao 11. Pratili su ih Jovanović sa 9, Kajmaković 5, Kecman, Berbakov i Markez po 4, Radović, Spasojević, Curović i Lazić po 2.

Serija se nastavlja sljedećeg vikenda u Istočnom Sarajevu.

Drugi bijeljinski prvoligaš KK „Budućnost“ je igrala u nedjelju protiv KK „Drina Princip“ iz Zvornika. Mladi tim „Budućnosti“ je slavio rezultatom 68:53 po četvrtinama 13:12, 21:16, 11:13, 23:12.

Utakmica je od početka tekla u rezultatski izjednačenom ritmu da bi tek u četvrtom dijelu igre košarkaši „Budućnosti“ uspjeli da slome otpor rivala. Najefikasniji na utakmici je bio Nebojša Erkić sa 18 poena, Dinko Peljto sa 17, Luka Jovanović sa 11, Blagovčanin sa 6, Džafić, Zečević i Gutalj sa po 4, i Samardžija i Pirgić po 2 poena.

Sledeća utakmica se igra u Zvorniku sledeći vikend.

Semberija info - I. Gutić