BIJELjINA SLAVI NOVAKA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA SLAVI NOVAKA


U čast jedinstvenom poduhvatu Novaka Đokovića, do sada neviđenom u svijetu tenisa – 311 sedmica na liderskoj poziciji Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP), kompanija „Globus“ DOO i FK „Radnik“ iz Bijeljine u nedjelju, 07. marta 2021. godine su na platou kod restorana „Pet jezera“ organizovali manifestaciju „Bijeljina slavi Novaka“.

Uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera organizatori su se pobrinuli da iskažu poštovanje i zahvalnost jednom od najvećih sportista današnjice. Manifestaciji je prisustvovao Novakov otac, Srđan Đoković koji je prisutne upoznao sa brojnim detaljima koji se tiču velikog teniskog asa. 



- Novak je ponos Srbije, srpskog naroda i svih naroda u regionu i cijelom svijetu. On pronosi slavu sporta, poznavanja istorije svog naroda i u svakom pogledu je ponos i dika svake porodice, ovdje i u svijetu. Ja često imam običaj reći da je Novaka izgubila porodica, ali ga je dobio narod, cio region i cio svijet,” rekao je Srđan Đoković.
Na improvizovanom teniskom terenu, mladi članovi Teniskog kluba „As“ iz Bijeljine su okupljenim građanima demonstrirali usvojena znanja „kraljevskog sporta“. Ovo je bila i prilika za sve zainteresovane mlade talente da upišu Školu tenisa ovog teniskog kluba.

- U fudbalskom svijetu Semberija je poznata po Savi Miloševiću, po Luki Joviću i još mnogim uspješnim fudbalerima. Ali mi u Bijeljini do danas nismo uradili mnogo da pronađemo, da imamo našeg Novaka Đokovića! Od danas mi smo u potrazi za semberskim Novakom Đokovićem!!“ poručio je Vasko Todić, marketing menadžer FK „Radnik“. 



Dvadesetak sponzora ove manifestacije se pobrinulo da gostima pruži potpun užitak, te su obezbjedili besplatnz hranu (bik na ražnju) i piće za sve fanove lika i djela Novaka Đokovića. 

- Namjera nam je bila da na području grada Bijeljina dostojno obilježimo jedan ovako značajan sportski uspjeh. Razmišljali smo o nečemu sličnom i ranije ali nas je epidemiološka situacija u društvu u tome onemogućavala. Mi danas slavimo Novaka Đokovića jer smo srećni što smo savremenici čovjeka i sportiste koji je nebrojeno puta obradovao sve ljude svijeta koji cijene istinske ljudske vrijednosti. Želimo Novaku mnogo sreće u životu i da nam još dugo donosi radost svojim uspjesima,“ rekao je Milenko Zupur za „Semberske novine“.

Osmog marta 2021. godine, Novak je i zvanično preuzeo rekord Rodžera Federera po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste koji je Švicarac držao dugi niz godina (310 nedjelja na vrhu). Osmog marta, najbolji svjetski teniser zvanično se upisao u istorijske knjige kao najbolji ikad, ostvarivši jedan od svojih zacrtanih ciljeva u karijeri! Novak je počeo rekordnu 311. nedjelju teniske vladavine! 

Novak Đoković trenutno ima skoro od 387 pobjeda i 53 poraza kao svjetski broj jedan, dok protiv igrača iz TOP 10 ima omjer 117:30.

Semberija info