DžUDO KLUB PANTER NA VISINI ZADATKA :: Semberija INFO ::

 

DžUDO KLUB PANTER NA VISINI ZADATKA


U subotu, 27. februara 2021. godine u Trebinju je održano Prvenstvo Republike Srpske za kadete i mlađe pionire u džudou kao i Memorijalni turnir "Miloš Mrdić" u organizaciji Džudo kluba „Leotar“. Dosadašnji tradicionalni Kup i memorijal posvećen tragično preminulom trebinjskom džudisti ove godine imao je i dodatni takmičarski program – Prvenstvo Republike Srpske za kadete i mlađe pionire.



Grad Bijeljinu je predstavljao Džudo klub „Panter“ sa tridesetak takmičara. Bijeljinski mali džudisti su ostvarili jako dobar rezultat. U ekipnom plasmanu kadetkinje „Pantera“ su osvojile prvo mjesto, kadeti četvrto, a mlađi pioniri treće mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji, u odgovarajućim kategorijama kadeti Milan Dobranić, Vanja Macun i Milkica Đurić su osvojili zlatne medalje. Valentina Živanović i Simon Malinović su osvojili srebro, a Nikola Stanojlović, Radoslav Petrović, Milica Đurić i Dajana Radić bronzane medalje.

Sa druge strane, u konkurenciji pionira zlatom su se okitili Maksim Petrović i Strahinja Vučković. Treće pozicije i bronzane medalje su osvojili Vasilije Hrzić, Nikola Nešković i Vera Pavlićević.



Poslije zvaničnog završetka Prvenstva RS održan je 11. Međunarodni memorijalni turnir "Miloš Mrdić" gdje su džudisti „Pantera“ osvojili četiri zlatne medalje (Milica Hrzić, Jovana Đurić, Vasilije Hrzić i Ivan Čolić) i jednu srebrenu medalju (Slađana Radić). 

- Važno je reći da je prvenstvo ujedno i izborni turnir za gimnazijadu koja će se održati u oktobru ove godine u Kini. Od 16 prvaka, 12 ćemo izabrati da predstavljaju reprezentaciju Republike Srpske na tom takmičenju“, rekao je Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske.

​Semberija info - I. Gutić