Košarkaši BiH okupljaju se u Rigi uoči mečeva sa Grčkom i Bugarskom :: Semberija INFO ::

 

Košarkaši BiH okupljaju se u Rigi uoči mečeva sa Grčkom i Bugarskom


Фото - КС БиХ

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Rigi, gdje će odigrati preostala dva susreta u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. godine.

Dio reprezentacije otputovao je sinoć u Beograd, odakle danas kreće put Rige gdje će se sastati s ostalim članovima reprezentacije.

Reprezentacija BiH već je osigurala plasman na EP, tako da preostala dva meča neće imati rezultatski značaj za tim Vedrana Bosnića.

“Imamo taj luksuz da smo se već uspjeli kvalifikovati za EP, što nam omogućava da pružimo priliku i odgovornosti igračima koji to nisu imali priliku u prva dva prozora”, rekao je Bosnić.

On u Rigi neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca.

“Nažalost, u Rigi nećemo moći računati na našeg kapitena Miralema Halilovića koji je operisao vilicu prije par dana, kojem želimo brzi oporavak i povratak u reprezentaciju. Milošević i Atić su dobili poštedu u ovom prozoru zbog iscrpljenosti i povreda, na tim pozicijama želimo dati više prostora nekim drugim igračima. Musa kao igrač Efesa i Eurolige nije dobio zeleno svjetlo svog kluba za ovaj prozor, što je i očekivano s obzirom na situaciju odnosa između FIBE i Eurolige. Vratili smo kult reprezentacije što je uz odlazak na EP bio jedan od mojih velikih ciljeva. Svi koji su dio ovog projekta imaju odgovornost da daju svoj maksimum na terenu i van njega kako bismo bili još bolji u svakom segmentu, što čini ponosnim i naše vjerne navijače”, ističe selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH u posljednja dva meča u kvalifikacijama igra protiv Grčke (20. februara) i Bugarske (22. februara).

Spisak bh. igrača za završni prozor kvalifikacija za Eurobasket u Rigi: Džon Roberson (Estudiantes, Španija), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Muhamed Pašalić (Bosna Rojal, BiH), Karlo Matković (Mega Sokerbet, Srbija), Amar Alibegović (Virtus Bolonja, Italija), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora), Adin Vrabac (Krka, Slovenija), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Tihomir Vranješ (Zrinjski, BiH), Haris Delalić (Čelik, BiH), Kenan Kamenjaš (Spars, BiH), Amar Gegić (Spars, BiH), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Darko Talić (Igokea, BiH), Jure Zubac (Široki, BiH), Ismet Sejfić (Sutjeska, Crna Gora) i Nedim Buza (Spars, BiH).

FENA / BHRT