​ OK RADNIK - NASTAVAK TAKMIČENjA :: Semberija INFO ::

 

​ OK RADNIK - NASTAVAK TAKMIČENjA


Nakon nešto više od mjesec dana pauze, nastavlja se prvenstvo Republike Srpske u odbojci. Odbojkaši Radnika u subotu putuju u Gacko, gdje igraju u subotu u 18 časova protiv istoimene domaće ekipe. Trener i igrač Vladimir Milićević sumira urađeno tokom pauze, ali i najavaljuje nastavak takmičenja u prvoj ligi.
 
- Pauza u prvenstvu bila je neuobičajeno duga za nas, jer smo bez utakmica bili od 12. decembra prošle godine. Mi smo u protkelom periodu radili u teretani i napravili smo samo malu pauzu tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Momci su radili sjajno tokom pauze, nismo imali prevelikih problema sa povredama i spremni dočekujemo nastavak prvenstva i utakmicu protiv Gacka. Mečevi protiv Gačana su uvijek bili neizvjesni jer je to sredina u kojoj se uvijek igrala dobra odbojka i sredina iz koje su stasali brojni odlični odbojkaši. U posljednje vrijeme nisu na nivou na kojem su bili u nekom prethodnom periodu, ali mi respektujemo domaćina i vjerujemo da neće biti lako. Ipak, mi znamo da smo favoriti u ovom meču i daćemo svoj maksimum da opravdamo tu ulogu i nastavimo pobjednički niz.


 
Ekipa Radnika je uz Tempo iz Ražljeva pretendent na osvajanje titule i ulazak u premijer ligu BiH, a o nastavku prvenstva Milićević kaže.
 
- Mi smo u oba prvenstvena susreta uspjeli da savladamo ekipu Tempa, što nam daje za pravo da se nadamo da će tako biti i u narednim mečevima. Oni su se tokom sezone pojačavali i to uopšte nije ista ekipa sa početka sezone, jer su po mom mišljenju jači za više od 50 odsto u odnosu na start Prve lige Republike Srpske. Mi sa druge strane nismo dovodili pojačanja u toku sezone, što zbog ograničenog budžeta, što zbog odluke da gradimo ekipu od igrača iz vlastitih redova, uz minimalna pojačanja na deficitarnim pozicijama. Ako sve bude onako kako planiramo, regularni dio sezone završićemo na prvom mjestu, a onda na red dolazi plej of. Radimo zaista dobro i kvalitetno na treninzima, a kroz utakmice protiv jačih protivnika u odnosu na one koje imamo u ligi, pokušaćemo da se što bolje spremimo za plej of i najvažnije utakmice sezone, najvjerovatnije protiv Tempa, koji u svojim redovima ima čak četiri bivša reprezentativca BiH. Iako nam je ekipa iz Ražljeva glavni konkurent, mi do eventualne utakmice protiv njih imamo dosta utakmica i protivnika, tako da ćemo ići korak po korak do, nadam se, ostvarivanja glavnog cilja u ovoj sezoni, zaključio je Milićević.
 
Tokom pauze ekipa Radnika odigrala je dvije utakmice protiv Gradine iz Srebrenika i Domaljevca, a u narednom periodu u planu je odigravanje utakmica protiv ekipa iz BiH i Srbije.

OK Radnik