Milan Milošević: Bosnić nas je zarazio čudnom energijom :: Semberija INFO ::

 

Milan Milošević: Bosnić nas je zarazio čudnom energijom


Фото - Независне
Selektor Vedran Bosnić je na nas prenio neku čudnu zaraznu energiju. Stvorena je nevjerovatna atmosfera, koja je rezultirala odlaskom na Eurobasket 2022. godine, rekao je ovo za "Nezavisne" najstariji član košarkaške reprezentacije BiH Milan Milošević (35).

Košarkaška reprezentacija BiH će nakon sedam godina igrati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Svoj treći Eurobasket nakon 2011. i 2015. godine izborio je dugogodišnji bh. reprezentativac i internacionalac Milan Milošević. Iako ga sustižu godine, to se na popularnom Minji ne vidi, on je kao vino, igra strastveno i sa velikom željom i energijom kao i prvog dana u bh. selekciji, u kojoj i danas ima važnu ulogu. Tako je bilo u posljednja dva prozora kvalifikacija nakon kojih su "zmajevi", dva kola prije kvalifikacija, izborili Evropsko prvenstvo.

"Zaslužili smo Eurobasket 100 posto. Baš je bilo super sve, počev od 'balona', koji je organizovao Košarkaški savez BiH, za koji svi imaju riječi hvala. Ovdje u Grčkoj su mi prenijeli da je sve bilo na vrhunskom nivou, od uslova i dvorane do ljubaznosti, sve je bilo odlično i sigurno je to jedna lijepa uspomena za sve", kazao je Milošević.

Naš sagovornik naglašava da su sasvim zasluženo pobijedili Bugarsku i Letoniju, a svemu je kumovala atmosfera koja vlada među "zmajevima".

"Baš smo uživali sedam dana, praktički se nismo razdvajali, nije zabilježen niti jedan problemčić, što se na kraju odrazilo na našu igru i rezultat. O Evropskom prvenstvu rano je razmišljati, najbitnije je da smo se plasirali tamo i pokazali da smo najuspješnija reprezentacija u BiH", ističe košarkaš grčkog Arisa.

Iako će tada imati 37 godina, ukoliko ga posluži zdravlje, sjajnog Bilećanina bi trebalo da gledamo 2022. godine na Eurobsketu, čime bi zaokružio sjajnu reprezentativnu karijeru.

"Ja se osjećam dobro, fizički nemam nikakvih problema. Razmišljam bez opterećenja, uživam dokle mogu, vjerujem da će tako biti i do EP", poručuje jedan od ljubimaca bh. navijača.

Milošević više od šest godina nastupa u Grčkoj, gdje se već osjeća kao kod kuće. Nakon igranja za AEK, Promiteas i Lavrio, od prošle sezone nastupa za Aris iz Soluna, koji u grčkom prvenstvu ima skor od dvije pobjede i tri poraza.

"Dobri smo na papiru, dovedeno je nekoliko pojačanja i nadam se da ćemo imati dobru sezonu. Ja sam se već navikao u Grčkoj, imam dobru ulogu u timu, u ovoj godini je najbitnije u svemu da ostanemo zdravi", kaže Milošević i za kraj dodaje:

"Neobična je situacija za sve. S obzirom na to da su Arisovi navijači među najboljima u Evropi, sigurno je da ova situacija s virusom korona i igranje bez navijača pogađa naš klub. Svi čekamo da se situacija normalizuje i da bude sve kao prije."

Inače, Milošević u aktuelnim kvalifikacijama za EP prosječno ubacuje 8,3 poena po susretu, uz 4,5 skokova za nešto više od 16 minuta provedenih u igri.

Nezavisne novine