U SUSRET EJOF-u: U APEIRONOVOM ODJELjENjU U BIJELjINI PROFESORI ĆE PREDSTAVITI NAJVEĆI MULTI-SPORTSKI DOGAĐAJ U BIH :: Semberija INFO ::

 

U SUSRET EJOF-u: U APEIRONOVOM ODJELjENjU U BIJELjINI PROFESORI ĆE PREDSTAVITI NAJVEĆI MULTI-SPORTSKI DOGAĐAJ U BIH


Približava se događaj koji će okupiti 1500 sportista iz 46 zemalja

Velimir Vukajlović, Relja Kovač i Kada Delić Selimović, svi profesori na Panevropskom univerzitetu, 2. februara u 12 časova u prostorijama Univerziteta „Apeiron“, odjeljenje u Bijeljini (Miloša Obilića 73) održaće  predavanje o najvećem sportskom omladinskom festivalu u Bosni i Hercegovini za mlade sportiste između 14 i 18 godina, EJOF-u 2019 (EYOF 2019).

EJOF 2019 održaće se u periodu od 9. do 16. februara 2019. godine. 



Na predavanju će profesor Vukajlović govoriti o istorijatu Olimpijskog pokreta, profesor Kovač koji je prvi  čovjek bezbjednosti EJOF-a, najvećeg sportskog događaja u BiH od Olimpijade 1984., predstaviće aspekte organizacije i bezbjednosti, a profesorica Kada Delić Selimović prenijeće javnosti lična iskustva kao učesnica tri ljetne Olimpijade.
 
EJOF 2019 je u sastavu Evropskog olimpijskog komiteta, a domaćin ovog zimskog omladinskog festivala su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. Na EJOF-u 2019 sastaće se preko 1500 sportista iz 46 evropskih zemalja koji će se takmičiti u zimskim sportovima poput alpskog skijanja, biatlona, skijaškog trčanja, umjetničkog klizanja, hokeja na ledu, karlinga i brzog klizanja na nekoliko borilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Dekan Fakulteta sportskih nauka prof. dr Velibor Srdić i zamjenik direktora Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EJOF 2019 Natko Sudžuka potpisali su Sporazum o saradnji krajem novembra 2018. godine i ona obuhvata različite edukativno-poslovne aktivnosti u narednom periodu, u cilju uspješne pripreme za organizaciju i održavanje EJOF-a 2019 (EYOF-a 2019).

Banja Luka, 30. januar 2019. godina                                                                     

Služba za odnose sa javnošću Univerziteta „Apeiron“