KK UNSU: MAKSIMALAN UČINAK NA PRVENSTVU SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

KK UNSU: MAKSIMALAN UČINAK NA PRVENSTVU SRPSKE


Proteklog vikenda u Banja Luci u organizaciji karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji kk.“Energija“ održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.
 
U konkurenciji 200 takmičara iz 31 kluba naši takmičari su, nastupajući u pet pojedinačnih kategorija, ostvarili maksimalan učinak. Izborena su četiri finala i osvojeno je svih pet odličja; tri zlatne, te po jedna srebrna i bronzana medalja.
 
Klub je dobio dvoje novih prvaka Republike Srpske; Knežević Anđela u kategoriji kadetkinja (-47) i Radan Uroš u juniorskoj u kategoriji (-68). Pored njih, prošlogodišnju titulu prvaka Srpske, odbranio je Nedić Saša u kategoriji mlađih seniora (84). Tripunović Jelena je minimalnim rezultatom u finalu poražena od Marine Kurteš, aktuelne prvakinje BiH i tako ponijela titulu viceprvakinje Srpske. Bronzanu i petu medalju za naš klub, osvojio je Ivković Aleksandar u konkurenciji mlađih seniora (-75).
 
Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima, i sad se okrećemo nastavku priprema za takmičenja koja nam predstoje. Pred nama su Prvenstvo Srpske za djecu do 13 godina, a nakon istog Državno prvenstvo za kadete juniore i mlađe seniore.

Imajući u vidu cjelokupnu situaciju tokom ove godine, moramo pomenuti da se nalazimo u vrlo teškoj finansijskoj situaciji i odlazak na pomenuta prvenstva pred nama je upitan.

Nedavno smo se obratili Gradonačelniku za pomoć ali još uvjek nismo dobili odgovor.

Imamo najbolje sportiste Grada i Republike Srpske i kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva Grada Bijeljine, mišljenja smo da istu zaslužujemo i s pravom joj se nadamo!