SASTANAK DIREKTORA ZDRAVSTVENIH USTANOVA: Moramo biti spremni za period pred nama :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK DIREKTORA ZDRAVSTVENIH USTANOVA: Moramo biti spremni za period pred nama


Na sastanku direktora domova zdravlja Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Milići, Šekovići, Vlasenica i Srebrenica i direktora bolnica u Bijeljini i Zvorniku, razgovarano je o primjeni protokola u dijagnostikovanju i liječenju oboljelih od kovida 19.

Takođe je razgovarano i o radu timova porodične medicine, organizaciji rada laboratorije i RTG dijagnostike u trenutnim uslovima pandemije, kao i priprema zaključaka o obavezama domova zdravlja u Republici Srpskoj u obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti kovid 19. Sastanku, koji je održan u organizaciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, prisustvovao je i Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.



- Na nivou ministarstva je formirano stručno operativno tijelo koje čine i predstavnici drugih zdravstvenih ustanova, zatim Instituta za javno zdravstvo i Fonda zdravstvenog osiguranja, a koje funkcioniše od januara. Cilj je organizovanje sastanaka sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, sagledavanje i analiza urađenog i potrebnog, te razmjena pozitivnih i negativnih iskustava, kako bismo bili što spremniji za period koji je pred nama, odnosno sezonske virusne infekcije i eventualni povećan broj kovid pacijenata“, rekao je Latinović. 

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Zlatko Makimović je istakao da se zdravstvene ustanove spremaju za predstojeći period, odnosno vrijeme koje sobom donosi i sezonske vuruse.

- Želimo da budemo što spremniji i u tom cilju se i pripremamo, a u našoj Bolnici pripremamo i dodatne kapacitete, što podrazumijeva rekonstrukciju stare  ginekologije, a radovi su u toku“, rekao je Maksimović.

​Semberija info